{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Taekwondo: BiH sa 13 takmičara na EP u Rimu

F
7.4.2008. u 13:29
0
0
Taekwondo: BiH sa 13 takmičara na EP u Rimu
0
Taekwondo: BiH sa 13 takmičara na EP u Rimu
Seniorska taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje u Rim, gdje će od 10. do 13. aprila učestvovati na Evropskom prvenstvu.
Boje naše države predstavljat će 13 takmičara. U konkurenciji seniora nastupit će Ivan Zrinušić (u kategoriji do 54 kg), Ivan Jurić (do 58 kg), Ivan Krajina (do 62 kg), Nikola Bošnjak (do 67 kg), Ivor Vidić (do 72 kg), Amir Katana (do 78 kg) i Mufid Isaković (do 8484 kg), a kod seniorki Blaženka Knežević (do 51 kg), Antonela Marijan (do 55 kg), Josipa Lozančić (do 59 kg), Selma Valjevac (do 63 kg), Emina Ortaš (do 67 kg) i Ivona Brnić (do 72 kg).

Prema riječima generalnog sekretara Taekwondo saveza BiH Belmira Berberovića odlazak u Rim bio je upitan do posljednjeg momenta zbog problema s finansiranjem.

" Novac za odlazak na EP nije bio obezbjeđen na vrijeme i pored obraćanja i zahtjeva za sufinansiranje svim nadležnim vladinim institucijama. Na kraju, klubovi iz kojih dolaze reprezentativci su bili prinuđeni da sufinansiraju odlazak u vlastitom aranžmanu", kazao je Berberović.

Predsjednik Saveza Željko Puljić, ističe da i pored svih teškoća u odlasku na prvenstvo očekuje dobre rezultatu.

" Ove godine imamo veoma kvalitetne takmičare u reprezentaciji sa dosta iskustva na internacionalnim takmičenjima i turnirima A klase. S toga se s pravom nadamo medaljama“, izjavio je Puljić.

U vodstvu bh. tima u Rimu biće Belmir Berberović i treneri Branko Stanić i Ahmet Dilek.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: