{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjetsko prvenstvo u raftingu prilika za promociju BiH

F
11.3.2009. u 13:17
0
0
Svjetsko prvenstvo u raftingu prilika za promociju BiH
0
Svjetsko prvenstvo u raftingu prilika za promociju BiH
U organizaciji Delegacije Evropske komisije u BiH u Sarajevu je danas održana Konferencija podrške Svjetskom prvenstvu u raftingu, koje će u maju biti održano na Vrbasu i Tari.
Organizacija konferencije je rezultat projekta "Vrbas Adventure Resort" koji je finasirala Evropska unija, a sufinasirao Grad Banja Luka.

Cilj joj je da poveća svijest i zatraži proaktivnu podršku svih aktera i partnera u razvoju turizma BiH i cjelokupne javnosti.

Konferencija je označila i zvanični početak kampanje predstavljanja svjetskog prvenstva.

Po riječima Dragoljuba Davidovića, gradonačelnika Banje Luke, koja je domaćin SP-a, kampanja je krenula iz Sarajeva, iz objekta Evropske komisije, da bi poslala poruka važnosti ovog događaja za cijelu BiH.

Organizaciju SP-a podržali su i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas.

Špirić je zahvalio Delegaciji EK-a u BiH na podršci projektu „Vrbas Adventure Resort“, koji je finansirala Evropska komisija putem programa EURED radi razvoja održivog i konkurentnog eko i avanturističkog turizma.

"Poznato je da BiH posjeduje izuzetne prirodne potencijale i bogate resurse za razvoj ove vrste turizma, a 'Vrbas Adventure Resort' je upravo destinacija koja će predstavljati takvu ponudu u BiH", naglasio je predsjedavajući Vijeća ministara na Konferenciji.

Direktor Svjetskog prvenstva Aleksandar Pastir predstavio je potencijale i izazove SP-a te aktivnosti tehničkog organizatora prvenstva Rafting kluba "Kanjon" iz Banje Luke.

Na svjetskom prvenstvu učestvovat će više od 40 reprezentacija, uz rekordan broj od 25 ženskih ekipa. Takmičenje će biti održano na Vrbasu i Tari u disciplinama sprint, head to head, spust i slalom, od 17. do 24. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: