160 takmičara
20

Svjetski kup u powerliftingu po GPC pravilima u Sarajevu

Klix.ba
Sarajevo će danas biti domaćin početka Svjetskog kupa u powerliftingu po GPC pravilima, značajnog takmičenja u svijetu powerliftinga koje predstavlja svojevrstan spektakl kako za takmičare, tako i za gledatelje.

Organizatori ovog svjetskog takmičenja su Fitness klub Shark i Klub 300 iza Sarajeva.

“Velika nam je čast dovesti u Sarajevo više od 160 takmičara, među kojima ima svjetskih prvaka i rekordera, ovo je svojevrsna nagrada za sav rad, odricanje i predanost koji smo posvetili prilikom organizacije. Zadovoljstvo nam je što je sa nama i sudija Lee Marshal, svjetski prvak i obarač brojnih rekorda, koji je svojim dolaskom svakako dao posebnu težinu i značaj ovom takmičenju", izjavio je Elmedin Hećo, jedan od organizatora.

Za današnje takmičenje vlada veliki interes. Značajna imena ovog sporta su najavila svoje nastupe te se prijavila i izvršila potrebna mjerenja. Takmičari su svrstani u tri godišnje kategorije u cilju jačanja konkurencije i takmičarskog duha unutar samih kategorija.

"Svrha ovog sporta je konstantno prepoznavanje i definisanje ličnih granica i njihovo probijanje. U skladu s tim već smo utvrdili da 2018. godinu zabilježimo u kalendare Europske powerlifting scene, jer će Sarajevo biti domaćin Evropskog GPC kupa, što nam daje dodatnu odgovornost, da danas pokažemo svoj maksimum, kako u organizacionom, tako i u takmičarskom smislu", riječi su Sanela Đalića.

Takmičenje se održava 1. i 2. aprila u kongresnoj sali hotela Radon plaza u periodu od 9 do 20 sati.