Sarajevo, hvataj!
0

Svi željni rekreacije i zabave-pravac Bentbaša

Sarajevo-x.com
Početak ljetnih praznika u Sarajevu i ove godine bit će u znaku sporta i dobre zabave. Riječ je o S.ketch - amaterskom turniru u odbojci na pijesku koji će se održati sljedećeg vikenda na Bentbaši. Organizator ovog sportskog događaja je marketinška agencija B40.

S.ketch – Peugeot Beach Volleyball Open je osmišljen poput svjetski poznatih ljetnih događaja. Riječ je o kombinaciji neprofesionalnog sporta, kvalitetne pop muzike i zabavnog programa, te niza popratnih takmičenja za publiku.

"Želja nam je Sarajlijama, kao i posjetiocima grada, omogućiti zabavan i zdrav način provođenja vremena tokom ljetnih praznika“, riječi su Gorjana Bilalagića, direktora turnira.

Osnovu S.ketcha čini sportski događaj u kombinaciji sa pratećim sadržajem. Pravila su jednostavna: igra se 4 na 4, a u svakom timu mora biti barem jedna igračica. Pravo učešća imaju svi željni rekreacije i dobre ljetne zabave, izuzev profesionalnih igrača.

U subotu 13. juna u 20:00 sati je zvanično otvaranje turnira, sa DJ-ovima iz diskoteke Papaya (Novalja, Pag) i promo timom Papaya - najavni party za festivale tokom ljeta na Pagu.

Kako bi sve bilo još interesantnije, organizovat će se i VIP revijalni meč "Ena volimo te" u ponedjeljak 15. juna u 18:00 sati u kojem će učestvovati poznati sportisti i javne ličnosti.

Sergej Barbarez je već potvrdio svoj dolazak u Sarajevo radi učešća na ovome eventu, a dolazak su najavili i Dino Konaković, Emir Spahić, Muhamed Konjić i drugi.

Prijave na turnir još traju, a do sada se prijavilo već 30-ak ekipa. Prijava se može izvršiti na web sajtu www.odbojka.ba i www.sketch.ba.

Zanimljivo je da do sada prijavljeni učesnici imaju od 18 do 45 godina, pa je opravdana tvrdnja organizatora turnira da je riječ o zabavi za sve Sarajlije, ali i one koji će se 13., 14. i 15. juna naći u Sarajevu.