sport
167

Svi su dobrodošli: Državno prvenstvo u Street Workoutu u Banjoj Luci

Klix.ba
U srijedu, 27. maja, sa početkom u 12 sati u Parku Maden Stojanović održat će se prvo državno prvenstvo u Street Workoutu u Bosni i Hercegovini.

Organizacija događaja pripala je grupi Bar Legion iz Banje Luke, kao glavnim predstavnicima WSWCF (Svjetske federacije za street workout), uz podršku Red Bulla, Protein.ba i Animi Imperio.

Na prvenstvu će učestvovati veliki broj takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, te će imati priliku da se takmiče u tri discipline: free style, zgibovi i propadanja.

Specijalni gosti, a ujedno i sudije na prvenstvu bit će regionalno poznati Lazar Novović i Ivan Markioli. Najbolje takmičare očekuju pehari i medalje, kao i razne nagrade, a pobjednik će kao glavnu nagradu dobiti priliku da predstavlja BiH na svjetskom prvenstvu u Street Workoutu, koje će biti održano u Moskvi u julu ove godine.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na takmičenje, prijave za free style traju do prijave za takmicenje u zgibovima i propadanjima će se vršiti na dan takmičenja.

U sklopu navedenog događaja održat će se dosta zanimljivih popratnih aktivnosti, bit će promovisan novi brend street workout majica, te će svi prisutni biti u mogućnosti kupiti ili osvojiti majicu u nagradnoj igri, kolege iz MMA Academy "The Underdogs" održat će prezentaciju i vršiti upis novih članova, a svaka od aktivnosti bit će sponzorisana.

"Izrazito mi je drago da je Banja Luka domaćin jednog ovakvog događaja, koji promoviše zdrav i aktivan način života kod mladih", izjavio je Pavle Đurđević, organizator prvenstva. "Pozivam sve koji žele da budu dio ovog događaja da nam se pridruže 27.05. u parku Mladen Stojanović , kao publika, takmičari ili navijači, dobrodošli ste na sve načine".