Lukavac
0

Svečano otvoren turnir u sjedećoj odbojci

Sarajevo-x.com
Foto: RTV Lukavac
Foto: RTV Lukavac
U tehničkoj organizaciji SKISO „Sinovi Bosne“ iz Lukavca i NVO „Mreža preživjelih od mina“ danas je u Lukavcu otvoren međunarodni turnir u sjedećoj odbojci pod nazivom "Lukavac Open i memorijal princeze Dajane“.

Na turniru učestvuju domaćin SKISO „Sinovi Bosne“, juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Njemačke, te ekipe iz Brčkog, Mostara, Banovića, Doboja i Sapne. Na svečanom otvaranju govorili su Vehbija Tokić, generalni sekretar SKISO „Sinovi Bosne“, Plamenko Priganica ispred Mreže preživjelih od mina, a turnir je otvorio načelnik općine Lukavac Dževad Mujkić, obzirom da se turnir igra i povodom Dana općine Lukavac.

Ovom prilikom prigodni pokloni su uručeni članovima reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci koji učestvuju na ovom turniru: Erminu Jusufoviću, Safetu Alibašiću, Ejubu Mehmedoviću, Mirzetu Duranu, treneru Nevzetu Aliću, te bivšem članu paraolimpijske reprezentacije Edinu Ibrakoviću.

Prije otvaranja odigrano je deset utakmica, a turnir se nastavlja u subotu, a u nedjelju će biti odigrani polufinalni i finalni susret. Organizator je za najbolje pojedince i ekipe pripremio vrijedne nagrade.