|

Sve spremno za obaranje Guinnessovog rekorda u Visokom

Sve spremno za obaranje Guinnessovog rekorda u Visokom
64
Klix.ba
29.11.2014. u 22:48
19
komentara
64

dijeljenja
Sve spremno za obaranje Guinnessovog rekorda u Visokom
Sve je spremno za istinski sportski spektakl, pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u nedjelju u Visokom. Sutra naveče, s početkom u 18 sati, u Gradskom kinu Visoko, Edin Kajević, majstor taekwondoa i nosilac titule crni pojas 4. dan, pokušat će oboriti Guinnessov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktovima.
Popularni Kaja je vrlo samouvjeren i poručio je bh. javnosti da će sve dati od sebe kako bi razbio najmanje 22 kokosova oraha.

"Itekako sam svjestan težine ovog izazova, jer samo u posljednja tri mjeseca dvojica takmičara iz Amerike nisu uspjeli to ostvariti. Inače, sadašnji rekorder je Amerikanac Jeffrey James Lippold , koji je za jedan minut razbio 21 kokosov orah. Uz podršku mog mentora, majstora ovog sporta i nosioca titule crni pojas-7. dan Muhameda Kahrimanovića i podršku publike nadam se uspjehu za naš grad i državu“, rekao je Kajević, inače direktor i trener taekwondo kluba Bosna (Visoko).

Muhamed Kahrimanović, koji je vlasnik devet Guinnessovih rekorda, svakodnevno je bio u kontaktu sa Kajevićem, a jedan period su se zajedno pripremali u Hamburgu i Visokom."Mislim da se Kajević nalazi u top formi da obori ovaj Guinnessov rekord . Naravno da neće biti lako, ali njegovaodlučnost i upornost mi daju dodatni optimizam“, kaže Kahrimanović sa kojim su iz Njemačke u BiH stigla tri takmičara, koji će učestvovati u revijalnom susretu tekwandoista Hamburga i Bosne.

Na kraju posljednjeg obraćanja medijima pred nedjeljni spaktakl, dugogodišnji sportski novinar i publicista Muhamed Bikić uručio je "sportskivremeplov.ba“ Muhamedu Kahrimanoviću, čija se životna priča upravo nalazi u ovoj knjizi o bh. legendarnim sportistima.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...