Sarajevo Aquatics
62

Sve je spremno za početak međunarodnog plivačkog mitinga u Sarajevu

Klix.ba
U organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo privode se kraju pripreme za predstojeći 7. FINA Međunarodni plivački miting Sarajevo Aquatics 2017, koji će se održati na Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo 3. i 4. juna.

Miting je prestižnog karaktera i nalazi se u kalendaru Svjetske plivačke fedarcije (FINA) kao kvalifikacioni miting za učešće na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017 i Olimpijskim Igrama mladih u Buenos Ariesu 2018.

Takmičenje traje dva dana i organizovano je po sistemu jutarnjih kvalifikacionih s početkom u 09:00 sati i večernjih finalnih utrka s početkom u 17:00 sati.

Očekuje se učešće preko 400 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije, Velike Britanije i Bosne Hercegovine. Izuzetno jaka konkurencija bit će u juniorskoj kategoriji gdje će nastupati balkanski juniorskih prvaci iz bh. reprezentacije te juniorski prvak Velike Britanije, svjetske velesile u plivanju.

Dnevna ulaznica je 2 KM, a prihod od ulaznica ide za pomoć socijalno ugroženoj djeci Kantona Sarajevo da učestvuju u plivačkom sportu.