Krajem novembra
27

Suvlasnik Manchester Cityja Edmond Chu potvrdio dolazak u Sarajevo na promociju Formule E

Piše: A. D.
Edmond Chu (lijevo) Foto: Fiaformulae
Edmond Chu (lijevo) Foto: Fiaformulae
U Sarajevu je od 28. do 30. novembra planirana velika promocija Formule E budući da je glavni grad BiH jedan od pretendenata za održavanje utrke Formule E u narednom periodu.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, osim najboljeg vozača Formule E na svijetu Jean-Erica Vergnea, koji će u tom periodu prezentirati bolid tima Techeetah, planiran je i dolazak Edmunda Chua, predsjednika ovog tima i predsjednika Upravnog odbora britanskog nogometnog kluba Manchester City.

Chu je pred ovu posjetu izjavio da se raduje dolasku u Sarajevo gdje će s gradonačelnikom Abdulahom Skakom razgovarati o mogućnostima organizacije prestižne Formula E utrke u glavnom gradu BiH.

Jean-Eric Vergne
Jean-Eric Vergne

"Želio bih da vidim takvu jednu utrku u Sarajevu, nevjerovatnom gradu s bogatom historijom. Intencija Sarajeva da postane 'evropski Seul', centar inovacija, tehnologije i izvrsnosti i najnoviji i-grad u Evropi dugoročna je ambicija mog novog saradnika Samira Cerića, londonskog poduzetnika i bh. investitora, čovjeka koji se zauzeo za status Sarajeva kao potencijalne evropske prijestolnice gdje će se održati utrka Formule E", kazao je Edmond Chu.

Samir Cerić iz kompanije Sarajevo Sports International, koji je incijator ove ideje, kazao je da je sve spremno za dolazak bolida Formule E u Sarajevo.

"Uz dolazak šampiona Jean-Erica Vergnana stiže i Edmund Chu, predsjednik tima Thacheetah, veoma utjecajan investitor, jedan od suvlasnika poznatih fudbalskih klubova. Sve ovo je nastavak aktivnosti na pripremi za organizaciju utrke Formule E koju provodimo zajedno s gradonačelnikom Abdulahom Skakom. Na ovaj način pokazujemo ozbiljnost i snažnu podršku za događaj koji će Sarajevu donijeti veliku korist", zaključio je Cerić.

Chu će u Sarajevu prisustvovati i četvrtoj po redu poslovnoj konferenciji "Pouzdanost 2018.", koja će se 29. novembra održati u sarajevskom hotelu Hills.