sport
0

Sutra počinje 11. međunarodni džudo turnir ''BiH and Nippon''

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Jedanaesti međunarodni džudo turnir ''BiH and Nippon'' bit će održan sutra u Olimpijskoj dvorani ''Huan Antonio Samaranch'' ( Zetra) u Sarajevu.

Organizatori turnira su Džudo savez Federacije Bosne i Hercegovine i Ambasada Japana u BiH, dok su za tehnički dio organizacije zaduženi džudo klubovi ''Nippon'' i ''Bosna''.

Ataše za kulturu i sport u Ambasadi Japana u BiH Tamaki Usuda na današnjoj konferenciji za medije je okarakterisala turnir kao ''produkt dugogodišnje saradnje Ambasade Japana i Džudo saveza BiH''.

''Sve je počelo donacijom džudo opreme, a danas imamo jedan od najvećih sportskih događaja u BiH. Ponosni smo na to i želimo mnogo uspjeha bh. džudistima u budućnosti '', kazala je Usuda.

Organizatori turnira očekuju da će u Sarajevo doći oko 50 klubova s oko 700 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH.

''Džudo je jedan od najmasovnijih sportova u svijetu. U BiH smo prihvatili njegove principe i učenje i danas je to najtrofejniji olimpijski sport koji ova zemlje ima'', izjavio je predsjednik Džudo saveza BiH Miodrag Mrdić.

Takmičenje počinje u 10.30 sati i trajat će do 18.00 sati. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.