sport
0

Sutra otvaranje 33. međunarodnog sajma sporta

FENA
Trideset i treći međunarodni sajam sporta svečano će biti otvoren u petak u Dansnig dvorani Doma mladih KSC-a Skenderija (11.00 sati).

Na sajmu, koji će trajati do 16. aprila, bit će predstavljeni novi proizvodi i usluge renomiranih proizvođača sportske opreme i rekvizita, a cilj sajma je unapređenje i razvoj sporta, omasovljavanje sportskih klubova, škola, udruženja, društava te prezentacija sportske literature, časopisa i sportskih emisija.

Bit će to prilika i za upoznavanje sportskih radnika s prijedlozima zakona o sportu BiH.

U okviru sajma bit će održan i 2. međunarodni simpozij novih tehnologija u sportu, čiji su organizatori Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu i Olimpijski komitet BiH.

"U četiri dana ćemo na jednom mjestu imati sve stvari vezane za sport. Vjerujem da će se organizacijom sajma stvoriti bolji uvjeti za bavljenje sportom u BiH. Manifestacija neće biti samo izložbenog već i edukativno-zabavnog karaktera. Sajam ima ambiciju da postane nezaobilazno mjesto za sve sportske proizvođače, djelatnike i rekreativce", rekao je Suad Džindo, generalni direktor KSC-a SKenderija.

Na sajmu će učestvovati više od 60 brendova i njihovih predstavnika, 10 saveza koji će prezentirati svoje projekte, te više od 40 sportskih škola, klubova i udruženja.

Svoje štandove u Skenderiji imat će i Olimpijski komitet BiH, Sportski savez BiH, te pojedini strukovni sportski savezi.