|

Sutra odluka o domaćinu EYOF-a, Sarajevo jedini kandidat

Sutra odluka o domaćinu EYOF-a, Sarajevo jedini kandidat
85
F
FENA
7.12.2012. u 20:00
18
komentara
85

dijeljenja
Sutra odluka o domaćinu EYOF-a, Sarajevo jedini kandidat
Na Generalnoj skupštini Evropskog olimpijskog komiteta (EOK), koja se održava u Rimu, u subotu će biti donesena zvanična odluka da Sarajevo i Istočno Sarajevo budu organizatori Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2017.
Sarajevo i Istočno Sarajevo ostali su jedini kandidati za organizaciju ovog takmičenja, nakon što je turski grad Kaiseri povukao kandidaturu.

EYOF je trenutno najveće evropsko sportsko takmičenje na kojem učestvuje svih 49 članica EOK-a s najmanje 1.500 sportista.

Na dvodnevnom zajsedanju, kojem prisustvovuje više od 500 delegata, bit će podneseni izvještaji o toku priprema organizatora predstojećih zimskih Igara u Sočiju (2014.) i ljetnjih u Rio de Janeiru (2016.).

Delegati Skupštine EOK imat će prilike da, prvi put po okončanju Igara u Londonu, vide završni izvještaj Organizacionog komiteta.

Generalna skupština prvobitno je trebala biti održana u izraelskom odmaralištu Eilat u istom terminu, ali je Izvršni komitet EOK-a naknadno odlučio da promijeni mjesto zbog nedavnog sukoba Izraela i Hamasa.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...