sport
0

Sutra novi derbi Željezničar - Sarajevo

FENA
Uzvratni susret četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Sarajeva na rasporedu je u srijedu u 13 sati.

Ovo će biti treći međusobni duel gradskih rivala u ovoj sezoni, a prva dva okočana su bez pobjednika. Sutrašnji meč će možda biti i najvažniji kada je u pitanju ova sezona, jer će pobjednik izboriti mjesto u polufinalu kupa BiH.

Treneri obiju ekipa vjeruju da njihovi igrači mogu pružiti kvalitetnu igru i izboriti pobjedu.

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić smatra da Željezničar ima prednost zbog postignutog gola u prvom meču, ali se nada da će njegova ekipa smoći snage i doći do pobjede.

"Na Grbavicu dolazimo po pobjedu. Smatram da moji igrači mogu odigrati dobro i postići pogodak. Mi ćemo pokušati stvoriti što više prilika, a nadam se da ćemo postići gol", rekao je Musemić.

Odbrambeni igrač Sarajeva Vule Trivunović uvjeren je u pobjedu protiv Železničara.

"Sutrašnja utakmica ima veliki značaj za obje ekipe. Znam koliko Sarajevo može, pokazali smo to na dosadašnjim gostovanjima. Respektiram Željezničar, ali mislim da mi u ovom trenutku imamo mnogo jaču ekipu", rekao je Trivunović.

Željezničaru je za prolaz u polufinale dovoljan i rezultat 0:0. Ipak, trener plavih Ratko Ninković najavljuje ofanzivnu igru.

"Nećemo igrati na neriješen rezultat. Pokušat ćemo preko naših brzih napadača razbiti odbranu Sarajeva i doći do gola. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i plasirati se u polufinale", rekao je Ninković.

Jedan od najiskusnijih igrača Željezničara Almir Gredić smatra da njegova ekipa može pobijediti Sarajevo.

"U ovoj sezoni Željezničar ima veliki broj problema, a Sarajevo samo jedan - Fudbalski klub Željezničar. Nadam se da će ostati tako i nakon ove utakmice, te da Sarajevo neće prekinuti tradiciju. Željezničar će sutra imati i dodatni motiv, jer, kako stvari stoje, Kup je jedina šansa da se izbori plasman u Evropu", rekao je Gredić.

Željezničar će u sutrašnjem meču nastupiti bez povrijeđenih Bešlije, Hadžića, Grahovca i Mulalića, dok će Sarajevo najvjerovatnije biti u najjačem sastavu. Prema Musemićevim riječima, problema s povredom ima jedino Avdića, ali se očekuje da će biti spreman za meč.

Uprava Željezničara je za sutrašnji susret u prodaju pustila 12.500 ulaznica po cijeni od 5 (jug i istok) 10 (sjever) i 15 KM (zapad). Susret će se odirati u 13 sati na stadionu Grbavica.