sport
0

Sutra izbor najboljeg sportaša BiH

FENA
U organizaciji Nezavisnih novina i Javnog televizijskog servisa BiH u Sarajevu će u srijedu biti održana manifestacija Izbora najboljeg sportaša BiH u 2006. godini.

Stručni žiri s proslavljenim bh. nogometašem Elvirom Bolićem na čelu je u proteklih mjesec dana održao tri sjednice na kojima je skratio liste kandidata za najbolje u 2006. godini. Na sutrašnjoj, posljednjoj sjednici bit će donesena konačna odluka o najboljem sportašu BiH, a u konkurenciji su ostali: Amel Mekić (judo), Enid Tahirović (rukomet), Markica Dodig (boćanje), Ivan Dodig (tenis), Dragana Iveljić (stoni tenis), Mirza Teletović (košarka), Almira Lizde (dizanje tegova), Arnel Kalušić (karate), Hamza Alić (atletika) i Milan Glamočić (plivanje).

Pored izbora za najboljeg sportaša BiH na sutrašnjoj manifestaciji bit će dodijeljena priznanja u još 11 kategorija, među kojima su izbor za najboljeg trenera, ekipu, najperspektivnijeg sportistu, sportskog radnika, ekipu u sportu za invalide, itd.

Manifestacija Izbor najboljeg sportaša BiH u 2006. godini bit će održana u srijedu u 20.00 sati u hotelu Holiday Inn uz direktan prijenos na BHT 1.