sport
0

Sutra derbi Željezničar - Sarajevo

FENA
U srijedu će na Grbavici biti odigran 87. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Sutrašnji meč za nogometaše Sarajeva ima veći značaj, s obzirom na to da je jedan od odlučujućih u borbi ovog kluba za naslov prvaka. U slučaju poraza Sarajevo bi se šest kola prije kraja prvenstva, vjerovatno, oprostilo od naslova prvaka.

Za razliku od ekipe s Koševa Željezničar u derbi ulazi prilično rasterećen, jer za ekipu s Grbavice susret neće imati veliki rezultatski značaj, bar kada je u pitanju plasman na tabeli.

"Željezničar u susret ulazi potpuno rasterećen, dok je Sarajevu ovo jedna od najbitnijih utakmica. Pokušat ćemo srušiti tradiciju i nakon šest godina pobijediti rivale. Nadam se da će susret proteći u korektnoj borbi, te da se neće ponoviti nemile scene s posljednjeg derbija", izjavio je trener Sarajeva Husref Musemić.

Trener Željezničara Almir Memić je izjavio da očekuje kvalitetniju nogometnu predstavu u odnosu na prethodne utakmice između dva gradska rivala.

"Mislim da dva ili tri posljednja derbija nisu obilovala ljepotom. Očekujem da će sutra biti istinski spektakl koji će zadovoljiti ukuse navijača obje ekipe", rekao je Memić.

Kada je u pitanju igrački kadar oba trenera će u derbiju moći računati na trenutno najjače sastave. Kod Željezničara jedino neće moći nastupiti povrijeđeni Mulalić i Hadžić, koji već duže vrijeme ne igraju.

Željezničar je u prodaju pustio 10.700 ulaznica, po cijeni od 5 (jug), 8 (istok), 10 (sjever) i 20 KM (zapad).

Susret će se odigrati na stadionu Grbavica u 16.00 sati, a sudit će ga banjalučki arbitar Robert Zrilić.