Postavila fotografiju na Twitteru
0

Supruga Muhammada Alija negirala glasine da je na samrti

Totalsport
Supruga vjerovatno najboljeg boksera svih vremena Muhammada Alija, Lonnie, negirala je napise britanskih medija, koji su tvrdili da je legendarni boker blizu smrti.

Lonnie je za "USA Today", nakon nedjeljnog finala Super Bowla, otkrila da je njen suprug dobro, a to je potvrdila fotografijom na svom Twitter-profilu, na kojoj Ali u majici Baltimore Ravensa prati susret.

"Mogu vam reći da je Muhammad navijao za Ravense sve vrijeme i da je bio vrlo impresioniran pjevačicom Beyonce. Oči su mu za vrijeme njenog nastupa bile širom otvorene, baš kao i usta... Iskreno, on je dobro."

Britanske novine The Sun i Daily Mail su nedavno, navodno, prenijele riječi Muhammadovog brata Rahmana, koji je izjavio da je bivšem bokseru ostalo svega nekoliko mjeseci života, a možda i nekoliko dana.

Potvrdu da je Ali dobro dala je i njegova kćer Rasheda Ali-Walsh.

"Razgovarala sam s njim prije pet minuta i stvarno je dobro. To su sve samo glasine."

Ali (71) je bivši višestruki bokserski prvak svijeta u teškoj kategoriji, te jedan od najzanimljivijih ličnosti u historji sporta! Nažalost, već godinama boluje od Parkinsonove bolesti, no i dalje se pojavljuje na velikim društvenim događanjima poput Olimpijskih igara u Londonu prošlog ljeta.