Historijske promjene
7

Super Bowl večeras u Arizoni: Okršaj tamnoputih quarterbackova, na spektaklu i Rihanna

N. K.
Očekuje nas spektakl u Arizoni (Foto: Twitter)
Očekuje nas spektakl u Arizoni (Foto: Twitter)
Philadelphia Eaglesi i Kansas City Chiefsi sastaju se večeras na 57. Super Bowlu, a spektakl će se održati u Arizoni s početkom u 0:30 sati nakon ponoći.

U američkoj javnosti su kod ovakvih mečeva posebno važne pozicije quarterbackova, a večeras će biti i jedan kuriozitet. Naime, prvi put ćemo gledati okršaj tamnoputih quarterbackova Patricka Mahomesa i Jalena Hurtsa.

Okršaj mnogi nazivaju i "The Kelce Bowl" budući da će prvi put u historiji u direktnom okršaju biti i rođena braća - Travis Kelce kod Chiefsa i Jason Kelce kod Eaglesa.

Iako stručnjaci prognoziraju da su šanse podjednake, malo veća prednost daje se Philadelphiji zbog jače defanzivne linije i kompletnijeg sastava.

S druge strane, iskustvo je na strani Kansasa, a tu je i Mahomes koji je ovogodišnji MVP regularnog dijela sezone te najplaćeniji fudbaler u cijelom NFL-u.

Eaglesi su do velikog finala došli pobjedom nas San Francisco 49ersima rezultatom 31:7, dok je Kansas na svom terenu savladao Cincinnati Bengalse rezultatom 23:20.

Spektakl će upotpuniti i show na poluvremenu, a prema posljednjim informacijama nastupat će Rihanna s poznatim gostima koji će biti otkriveni tek na pauzi. Prijenos je osiguran na kanalima Sport Kluba.