U mađarskoj Szentesu
37

Sukob srbijanskih i hrvatskih vaterpolistica u bazenu, Splićanka završila u bolnici

D. P.
Meč je registrovan u korist Vojvodine (Foto: Screenshot)
Meč je registrovan u korist Vojvodine (Foto: Screenshot)
Duel Dunavske lige u vaterpolu za žene između splitskog Jadrana i novosadske Vojvodine završen je tučnjavom igračica koja je obilježila takmičenje jučer.

Od samog starta meča bila je prisutna velika napetost, a sve je kulminiralo nakon što je splitska vaterpolistica Dora Vujević dobila udarac u oko zbog kojeg je morala u bolnicu.

Naboj je dosegao vrhunac i igračice su se potukle u bazenu. Udarci su "letjeli" na sve strane, a susret je prekinut. Desetine navijača koje su u mađarskom Szentesu stigle da pogledaju meč dobile su pravu borbu.

Organizatori turnira u direktnom prijenosu putem Facebooka emitirali su ovaj meč, no on je odmah obrisan nakon što se sukob dogodio.

Bez obzira na to što su se vaterpolistice oba tima sukobile, odluka je da su Splićanke krive za incident i utakmica je registrovana službenim rezultatom 5:0 u korist Vojvodine.

"Nakon toga su me arbitri pitali hoćemo li nastaviti. Budući da je postojala bojazan da u nastavku ne dođe i do većih nereda, bila je naelektrisana atmosfera, a nas čeka sljedećeg vikenda finale Hrvatskog kupa, odlučio sam da je pametnije ne nastaviti utakmicu. Ruskinje u Vojvodini su solidno tukle, jedino što su se namjerile na krive", rekao je za Sportske Novosti trener Jadrana Aljoša Kunac.