sport
30

Studenti u Mostaru i Sarajevu pobijedili gravitaciju, slijede Tuzla i Banja Luka

Klix.ba
Red Bull Gravity Challenge nastavlja svoju turneju po univerzitetima u Bosni i Hercegovini. Nakon Mostara i Sarajeva, već danas na redu je Tuzla, a za sedam dana i Banja Luka.

U ovom zanimljivom i duhovitom takmičenju zadatak takmičara je da sa visine od 15 metara u napravi za slijetanje bace svježe jaje, da ono dotakne tlo i pritom ostane neoštećeno.

Na Sveučilištu u Mostaru 15.05.2014. održan je prvi turnir, na kojem je učestvovalo 14 timova, a nekoliko dana poslije, 21.05., 13 timova okupilo se na turniru u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Ključevi uspjeha u ovom takmičenju su domišljatost, kreativnost i tehničko znanje, a toga je u Mostaru najviše imala ekipa BESTies (kapiten Almir Dodigović, članovi Belmin Husejić i Kenan Husić), dok je u Sarajevu pobjedu odnijela ekipa BIG BANG (kapitenka Arnela Hrustemović, članice Amina Habib i Jelena Dakić).

Publika u Mostaru i Sarajevu odlično se zabavljala posmatrajući maštovite sprave pomoću kojih su takmičari pokušavali pobijediti gravitaciju, a priliku za isto uskoro će imati i studenti u Tuzli i Banjoj Luci.

Tuzla, Univerzitetska dvorana – igrališta, 04.06.2014. u 12h, Banja Luka, Studentski dom Nikola Tesla, 11.06.2014. u 17h (prijave su moguće do 09.06.)

Detaljne informacije o Red Bull Gravity Challengeu na www.redbull.ba.