Novi detalji
14

Stručnjaci tvrde da je Tiger Woods popio tabletu za spavanje prije nesreće

H. H.
Woods je u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio višestruke povrede nogu (Foto: DPA)
Woods je u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio višestruke povrede nogu (Foto: DPA)
Najpoznatiji svjetski golfer Tiger Woods nedavno je doživio tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je zadobio višestruke prelome i povrede, a stručnjaci tvrde da je uzrok tableta za spavanje zbog koje je zaspao i izgubio kontrolu za volanom.
Četiri godine nakon što je pretrpio nesreću sa svojim automobilom, u kojoj je utvrđeno da je zaspao dok je vozio, čini se da se za Tigera Woodsa historija ponavlja.

Naime, stručnjaci koji su analizirali njegovu posljednju nesreću, smatraju da sve ukazuje na to da je Amerikanac zaspao prije nego što je izletio automobilom s ceste.

Sumnja se da je koristio Ambien - tabletu za spavanje koju je već konzumirao u prošlosti.

"Znanstveno istraživanje pokazalo je da je upotreba Ambiena među vozačima povezana s izvještajima o amneziji, unatoč tome što neometano nastavljaju interakciju", rekao je Rami Hashish, direktor Nacionalnog instituta za biomehaniku zadužen za analizu uzroka nesreća, referirajući se na to da je Tiger odgovarao na policijska pitanja kada je pronađen.

"Stoga bi trenutni dostupni dokazi mogli biti u skladu s vožnjom u snu, zaključio je Hashish za USA Today.

Podsjetimo, Woods je u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio višestruke povrede nogu. Operisan je odmah u bolnici "Harbor-UCLA" u Kaliforniji te se uspješno oporavlja.

Saobraćajna nesreća se desila na području Los Angelesa, a Woods je bio sam u automobilu koji se prevrnuo i izletio sa ceste. Vozilo je bilo u potpunosti razbijeno, a vatrogasci su ovog poznatog golfera morali spašavati iz olupina.

Nadležni su saopćili da će istrazi vjerovatno biti potrebne sedmice kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće.