Počinje nova sezona
155

Stonotenski klub SPIN2012 iz Sarajeva spreman za nove podvige s mladim snagama

Klix.ba
Stonoteniski klub Spin2012 (Foto: Facebook/STK Spin2012)
Stonoteniski klub Spin2012 (Foto: Facebook/STK Spin2012)
Nova sezona za Stonoteniski klub SPIN2012 iz Sarajeva počet će narednog vikenda, a početak seniorske Premijer lige zakazan je za oktobar.

Pandemija koronavirusa zaustavila je sportove širom svijeta, a ni stoni tenis nije bio izuzetak. Kako se sportisti s krajem ljeta polako vraćaju na borilišta, isto očekuje i članove Stonoteniskog kluba SPIN2012 iz Sarajeva.

Ova ekipa u posljednjih osam godina prvak je u ženskoj konkurenciji, a jedan od trenera Dino Čustović ističe da ove godine u takmičenje ulaze s podmlađenim sastavom.

"Sezona zvanično počinje sljedeći vikend, tada počinju kadetske kvalifikacije za osam najboljih u državi. Liga počinje u oktobru. Ove sezone igramo u podmlađenom sastavu. Opet smo u igri za titulu, ali trebat će malo više raditi da bi se osvojila. Ekipu će činiti djevojke od 17-18 godina", rekao je Čustović.
Kaže kako klub i dalje vrši upis članova, a titule očekuju i u juniorskoj, ali i kadetskoj konkurenciji.

"Vršimo upis novih članova još uvijek i očekujemo da odbranimo juniorsku i osvojimo kadetsku titulu u ženskoj konkurenciji. Želimo u konkurenciji muškaraca ostvariti dobre rezultate u svim selekcijama. Prvi put ćemo nastupiti i u Prvoj ligi Federacije u muškoj konkurenciji", istaknuo je Čustović.