Novi uspjeh
0

Stojnić rame uz rame s Mirkom Filipovićem

Sarajevo-x.com
Bh. sport je doživio još jedan svjetski uspjeh zahvaljujući našem najboljem ultimate fight borcu Denisu Stojniću koji je potpisao ugovor sa najvećom svjetskom korporacijom borilačkih sportova UFC-om i tako još jednom dokazao da je jedan od naboljih ultimate fight boraca u Evropi i svijetu i jedini sportista ovakve vrste iz BIH, a tek drugi iz bivše države poslije legendarnog Hrvata Mirka Cro Copa.

"Ovo je veliki uspjeh za mene i za moju državu, ovo ne bih mogao dokučiti bez podrške moje porodice, mog trenera i oca Zdravka te ostalih mojih iskrenih prijatelja“, kaže Stojnić te dodaje: "Nadam se da ću ispuniti svoju želju, a to je da budem svjetski šampion u ultimate fightu i tako pokažem svijetu da moja zemlja Bosna i Hercegovina ima vrhunske sportiste kojima kada se ukaže prilika mogu da pariraju svakome!“

Inače, Denis Stojnić se trenutno nalazi u Holandiji u svom klubu "Golden Glory“ na pripremama za prvi meč u UFC-u koji će imati 7. februara 2009. godine u Miamiju u hotelu "Hard Rock Casino“ protiv Cane Valaskeza prvaka SAD-a u hrvanju, koji je nastupao i na Olimpijskim igrama u Pekingu.