sport
0

Stojnić: Nema govora o namještanju; Rodriguez: Srednji prst je bio nesportski potez

Piše: J. H.
Ricco Rodriguez i Denis Stojnić (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Denis Stojnić, bosanskohercegovački MMA borac koji je sinoć tehničkim nokautom pobijedio američkog UFC šampiona Ricca Rodrigueza, demantirao je navode da je sinoćnja borba namještena i kazao da američki borac nije nokautiran.

Ono što je trebalo biti borilački spektakl u Sarajevu, danas je dobilo potpuno drugi epilog. Za mladog sudiju Ismara Šapčanina sinoćnji meč je bio prvi u karijeri i neiskustvo je donijelo prevagu.

U razgovoru za Klix.ba, Stojnić je potvrdio da će borbu protiv Rodrigueza najvjerovatnije ponoviti u februaru ili martu naredne godine.

"Ricco nije ljut na mene niti sam ja ljut na njega. Ismar nije trebao prekinuti borbu i bio sam malo i zbunjen odlukom. Ako je glava borca van konopaca ringa, on se treba prebaciti unutra. Vidjet ćemo da potpišemo novi ugovor, da napravimo revanš i to je to", kaže Stojnić.

Nakon sinoćnje borbe, američki i bh. borac sjeli su i razgovarali o onome što se desilo u ringu.

"Obojica želimo revanš u Sarajevu s tim što ja više neću biti u organizaciji jer je ovo za mene bilo previše stresno i koštalo me energije", dodaje naš sagovornik.

On je također kazao da nijedan meč nije bio namješten i da njegov protivnik sinoć nije bio nokautiran.

I sam sudija Šapčanin danas se oglasio preko Facebooka gdje je priznao grešku i proglasio meč netakmičarskim.

Gosti iz Amerike su na konferenciji za medije kazali kako je sinoćnja zadnja borba ostavila gorak okus, ali da Sarajevo napuštaju sretni jer je dogovoren revanš, ponovo u glavnom gradu BiH.

"Drago mi je što ćemo imati revanš u Sarajevu i što ćemo imati iskusnijeg sudiju", rekao je Rodriguez.

On se izvinio sudiji Šapčaninu što mu je pokazao srednji prst rekavši da je to bio nesportski potez.