U odličnoj formi
0

Stojnić: Možda ću se boriti protiv Cro Copa u julu

Piše: Edin Isanović
Bh. borac Denis Stojnić početkom naredne godine trebao bi imati meč u UFC-u. Za Sarajevo-x.com ističe da je trenutno u odličnoj formi i da s nestrpljenjem očekuje novi izazov.
''Sada sam u Holandiji. Spremam se za povratak i jedva čekam borbu. Moj trener i menadžer kluba Golden Glory putuju 29. decembra u SAD, kada bi trebali dogovoriti detalje borbe koja će biti početkom naredne godine. Prije nekoliko dana sam poznatog Erola Zimmermana 'uništio' na treningu. Razlog tome je svakako što se poslije pobjede na K1 turniru provodio i lumpovao po Rumuniji, dok sam ja naporno radio'', kaže kroz smijeh za naš portal Stojnić.

Također, napominje da je od svog prijatelja Zimmermana saznao da se on u februaru ili martu naredne godine bori sa Mirkom Filipovićem.

''Erol će imati borbu sa Cro Copom u Zagrebu. Bilo je govora da ja imam meč u Sarajevu protiv Mirka, međutim to je za sada otpalo, jer je njegov menadžer imao prevelike zahtjeve. Ipak, još uvijek postoji mogućnost da odmjerimo snage u julu 2012. godine u Zetri. Filipović nije u formi, a to se vidjelo u okršaju sa Nelsonom koji ima viška kilograma i koji ga je pobijedio. No, ja se sada fokusiram na UFC. Ovih dana u Holandiju će doputovati magistar sporta Edin Krupalija koji će mi se pridružiti na treninzima. Potrudit ću se da napravim video koji ću vam dostaviti kako bi čitaoci portala Sarajevo-x.com mogli vidjeti kako mi radimo'', napominje Stojnić.

Na kraju je rekao kako je u glavnom gradu BiH osnovao klub.

''Kupio sam čak i originalni kavez za treniranje. Postavit ću ga u jednu salu i onda ću se moći pripremati za mečeve i kada sam u Sarajevu.Tu će trenirati članovi kluba zajedno sa mojim ocem Zdravkom, bratom Dadom, Edinom Krupalijom, Rifetom Kadićem, Vedranom Radićem i Kerimom Šabetom. Na taj način će svi talenti imati lakši put za ulazak u UFC. Ja ću se potruditi da svoju državu što više promovišem u svijetu. Svakako da bih volio biti šampion, ali i ako ne budem neće mi biti žao, jer ću se uvijek boriti do krajnjih granica svojih mogućnosti. Mislim da sam trenutno u najboljoj formi otako se bavim ovim sportom. Nadam se samo da će ovo potrajati“, zaključio je Stojnić.