{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štićenici Dječijeg doma Bjelave učestvovali u najljepšoj sportskoj priči u BiH

F
13.9.2017. u 15:52
25
1
Štićenici Dječijeg doma Bjelave učestvovali u najljepšoj sportskoj priči u BiH
25
Predstavnici Sportskih igara mladih su kroz projekt "Fer igra za fer djetinjstvo" otvaranjem igrališta za najmlađe obradovali štićenike Dječijeg doma Bjelave, ali i igrama bez granica.
Direktor Doma "Bjelave" Saudin Đurđević je naveo da je zahvaljujući sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i Sportskim igrama mladih, obnovljen planirani dio Doma upravo tim igralištem.

"Ukrašen je i adaptiran dio koji se odnosi na djecu predškolskog uzrasta te smatram da je Dom mnogo ljepši nego što je bio u prethodnom periodu te da će sve ovo mnogo značiti našim najmlađima i da će im ovo biti mjesto gdje će provoditi najljepše trenutke", rekao je Đurđević.

Korisnici usluga Doma su djeca do navršenih 18 godina života, a na prijedlog Centra za socijalni rad, Dom prima i djecu kojoj je potrebno obezbijediti završetak započetog školovanja, saopćeno je iz PR Sportske igre mladih.

Mališani su danas svoj školski čas proveli u zabavi, smijehu te su s nestrpljenjem iščekivali igru u obnovljenom igralištu.

"Zadovoljstvo nam je družiti se danas sa štićenicima Dječijeg doma Bjelave i drago nam je da je uz finansijsku podršku USAID-a obnovljeno igralište za najmlađe te im je omogućena ljepša i sigurnija igra", kazao je predsjednik organizacionog odbora Sportskih igara mladih u BiH Haris Deliahmetović.

Cilj projekta "Fer igra za fer djetinjstvo", dodao je, koji Igre provode na terenima, je promovirati fer-play, prijateljstvo, solidarnost, toleranciju i sve lijepe stvari koje čine djetinjstvo i mišljenja smo da sva djeca zaslužuju jednaku šansu za sretno odrastanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Za koju reprezentaciju navijate na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: