|

Štićenici Dječijeg doma Bjelave učestvovali u najljepšoj sportskoj priči u BiH

Štićenici Dječijeg doma Bjelave učestvovali u najljepšoj sportskoj priči u BiH
25
F
FENA
13.9.2017. u 15:52
1
komentara
25

dijeljenja
1/12
2/12
3/12
4/12
5/12
6/12
7/12
8/12
9/12
10/12
11/12
12/12
Predstavnici Sportskih igara mladih su kroz projekt "Fer igra za fer djetinjstvo" otvaranjem igrališta za najmlađe obradovali štićenike Dječijeg doma Bjelave, ali i igrama bez granica.
Direktor Doma "Bjelave" Saudin Đurđević je naveo da je zahvaljujući sredstvima Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i Sportskim igrama mladih, obnovljen planirani dio Doma upravo tim igralištem.

"Ukrašen je i adaptiran dio koji se odnosi na djecu predškolskog uzrasta te smatram da je Dom mnogo ljepši nego što je bio u prethodnom periodu te da će sve ovo mnogo značiti našim najmlađima i da će im ovo biti mjesto gdje će provoditi najljepše trenutke", rekao je Đurđević.

Korisnici usluga Doma su djeca do navršenih 18 godina života, a na prijedlog Centra za socijalni rad, Dom prima i djecu kojoj je potrebno obezbijediti završetak započetog školovanja, saopćeno je iz PR Sportske igre mladih.

Mališani su danas svoj školski čas proveli u zabavi, smijehu te su s nestrpljenjem iščekivali igru u obnovljenom igralištu.

"Zadovoljstvo nam je družiti se danas sa štićenicima Dječijeg doma Bjelave i drago nam je da je uz finansijsku podršku USAID-a obnovljeno igralište za najmlađe te im je omogućena ljepša i sigurnija igra", kazao je predsjednik organizacionog odbora Sportskih igara mladih u BiH Haris Deliahmetović.

Cilj projekta "Fer igra za fer djetinjstvo", dodao je, koji Igre provode na terenima, je promovirati fer-play, prijateljstvo, solidarnost, toleranciju i sve lijepe stvari koje čine djetinjstvo i mišljenja smo da sva djeca zaslužuju jednaku šansu za sretno odrastanje.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...