sport
0

Sportske manifestacije u povodu Dana grada Sarajeva

FENA
U sklopu obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva na bazenu Otoka održat će se četiri međunarodne sportske manifestacije u plivanju, streljaštvu, kuglanju i karateu.

Na plivačkom mitingu na bazenu Otoka će učestvovati 362 plivača i plivačice (od apsolutne do najmlađih kategorija u obje konkurencije) iz pet zemalja: BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Turske.

Pored ove manifestacije, u sklopu obilježavanja Dana Grada Sarajeva, u subotu (10.00 sati) u Zetri će se održati i 7. tradicionalni Šestoaprilski turnir u streljaštvu u gađanju iz vazdušne puške invalidnih lica. Učestvuje više od 80 strijelaca iz Sarajeva, Zenice, Maglaja, Tuzle, Travnika, Donjeg Vakufa, Banja Luke, Gacka, Trebinje i Mostara.

Prvi međunarodni Šestoaprilski turnir u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe održat će se isti dan s početkom u 9.00 sati u Zetri uz učešće 48 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i BiH.

Turnir u karateu pod nazivom "Grand Prix Sarajevo" održat će se u sportskoj dvorani "Gazaz" na Mojmilu s početkom u 17.00 sati. Pozvani su najbolji karatisti iz BiH i regiona, 150 karatista i 30 karatašica. Ovo takmičenje će biti provjera kandidata za 44. evropsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u maju ove godine u Zagrebu.