Sjajna organizacija
74

Sportske igre mladih: Završene turneje radosti u Orašju, Gradačcu, Brčkom i Goraždu

Klix.ba
Sportske igre mladih, sedme po redu, u proteklom periodu, održane su u Orašju, Gradačcu, Brčkom i Goraždu, a priliku za igru i druženje imalo je više od 2.900 djece.

Djevojčice i dječaci u Orašju su s nestrpljenjem očekivali početak Igara u svom gradu, a radosna SIM turneja započela je takmičenjem u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi. Najuspješniji ka ostvarivanju plasmana na finalno takmičenje Igara, bili su dječaci i djevojčice iz ekipe SK Atletico 1919.

"Pobijedili smo danas na Poli CUP-u u Orašju i radujemo se našem putovanju u Sarajevo. Iskreno se nadamo da ćemo i tamo ostvariti dobre rezultate", izjavio je Josip Dabić, član nogometne ekipe SK Atletico 1919.

Djevojčice i dječaci su se imali priliku takmičiti i u odbojci, šahu i igri između dvije vatre za najmlađe učesnike. Na finalnom takmičenju u Sarajevu, šahisti Ivana Mikić i Ivan Živković odmjerit će snage sa vršnjacima iz drugih gradova.

Igre su, ove godine, peti put posjetile i Gradačac. U ovom gradu, najpopularniji sport za djevojčice i dječake je odbojka, a ekipe Domaljevac, u muškoj konkurenciji, i Kula, u ženskoj konkurenciji, predvođene kapitenima Matom Matićem i Lejlom Ćosić, ostvarile su plasman na finalno takmičenje u Sarajevu.

"Veoma sam ponosna na svoju ekipu i sretna zbog pobjede na Plazma CUP-u u odbojci. Dodatni razlog za zadovoljstvo predstavlja i činjenica da sam sa svojom partnericom Jeannette Huskić osvojila i prvo mjesto u takmičenju u odbojci na pijesku", kazala je Lejla Ćosić.

Nakon Gradačca, najljepša sportska priča krenula je put Brčkog, gdje su najpopularnije sportske discipline među mališanima bili igra između dvije vatre, za najmlađe, te takmičenje u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi.

Zlatnu medalju na Quickie CUP-u, takmičenju u igri između dvije vatre za uzrast 2006. godište i mlađi, osvojila je ekipa "Jabuke" iz VII Osnovne škole - Gornji Rahić, dok je na takmičenju u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi, plasman na finalno takmičenje ostvarila Škola nogometa Tempo iz Brčkog.

Goražde, kao jedan od bh. rukometnih centara, pružilo je gledateljima sjajne rukometne utakmice, a dječaci iz ovog grada pokazali su se i kao dobri košarkaši. Na Gorenje CUP-u, takmičenju u rukometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, najbolji su bili dječaci iz ekipe Radnički, dok je u starijoj kategoriji, plasman na Veliko finale Igra u Sarajevu, ostvarila ekipa MRK Goražde. Na takmičenju u uličnoj košarci, za kategoriju 2002. godište i mlađi, priliku da zaigraju na finalnom takmičenju, dobili su dječaci iz ekipe KK Sutjeska iz Foče.

"Moja ekipa dolazi iz Foče i sretni smo što smo u Goraždu pobijedili na Bingo CUP-u te se plasirali na finale. Očekujemo super zabavu i druženje sa našim vršnjacima", izjavio je Aleksandar Marić, kapiten ekipe KK Sutjeska.

Specijalni partner Igara je, i ove godine, Olimpijski komitet BiH. Najljepša sportska priča u BiH svoje putovanje nastavlja u Kaknju, Mostaru, Sarajevu i Travniku.