1.255 učesnika u Travniku
5

FOTO+VIDEO / Sportske igre mladih skoro na pola puta do finala u Sarajevu

Klix.ba
BH Telecom Sportske igre mladih su 21. i 22. jula posjetile Travnik. Oba dana je bilo uzbudljivo i u pojedinačnim i u ekipnim sportovima. Čak 1255 dječaka i djevojčica, iz Novog Travnika, Viteza, Busovače, Kiseljaka, Jajca, Bugojna, Ključa i Travnika svjedočilo je najljepšoj sportskoj priči. Sljedeća destinacija Igara je grad Livno.

Već drugu godinu održavanja najvećeg besplatnog takmičenja za djecu, Općina Travnik je dala svoju podršku. Načelnik Općine Admir Hadžiemrić je posjetio mališane u dvorani OŠ Travnik i tom prilikom izjavio: "Drago mi je što sam danas ovdje i što svjedočim druženju djece na ovako zdrav i koristan način. Općini Travnik je velika čast i zadovoljstvo što smo domaćini ove sportske manifestacije". Hadžiemrić je poželio dobrodošlicu i svim prisutnim mališanima iz drugih gradova.

Travnik je bio osmi grad u kojem je održano regionalno takmičenje, a Igre će posjetiti još jedanaest gradova prije finalnog takmičenja u Sarajevu. Veliko interesovanje je vladalo za sve discipline koje su u programu Igara, a najbolji šahista u Travniku bio je Tarik Ekmeščić. Nakon finalne partije Tarik je rekao: "Nisam očekivao ovako mnogobrojnu i jaku konkurenciju" i dodao da je ponosan jer je izborio finale. U igri između dvije vatre pobjedila je ekipa Viktory. Kako ističu članovi ovog tima, cijelu godinu su uigravali akcije, a djevojčica Džana Smajić je zaključila riječima: "Trud se isplatio, idemo u Sarajevo!"

Svi mališani koji se nisu prijavili, a željeli bi učestvovati na Sportskim igrama mladih, još uvijek to mogu učiniti na stranici www.igremladih.ba i pozivom na broj telefona 033 711 930. Dječaci i djevojčice se mogu prijaviti i na dan takmičenja na sportskim terenima na kojima je predviđeno takmičenje. Naredni grad u koji Igre putuju je Livno, a takmičenje će biti održano 25. jula.

Ukoliko ste propustili prvu TV emisiju BH Telecom Sportskih igara mladih iz Konjica i Goražda, možete je pogledati na YouTubeu.