{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sportske igre mladih održane u Širokom Brijegu, Livnu i Mostaru

3.8.2012. u 16:19
15
1
Sportske igre mladih održane u Širokom Brijegu, Livnu i Mostaru
15
Najljepša sportska priča, BH Telecom Sportske igre mladih, su krajem jula održane i u Hercegovini. U Širokom Brijegu, Livnu i Mostaru 2.967 dječaka i djevojčica učestvovalo je u takmičenjima u 10 sportova, a najbolji su obezbijedili put na veliko finale u Sarajevu, koje će biti održano od 13. do 17. avgusta.
Velike vrućine u južnom dijelu Bosne i Hercegovine nisu smetale mališanima da prikažu dobre utakmice i mečeve, te dokažu da su naučili mnogo o fair-play ponašanju. Učesnika je bilo iz cijele Hercegovine, od Gruda, Glamoča, Čapljine, Čitluka, Počitelja, Jablanice do djece iz gradova u kojima se takmičenje odvijalo.

U Širokom Brijegu, na utakmicama u malom nogometu mališanima se pridružio i predstavnik Sportskog saveza “Široki Brijeg“ Predrag Naletilić, koji je pored dobrodošlice djeci poručio: “U Širokom Brijegu ulažemo i vjerujemo u sport, a želja nam je da organizacija Sportskih igara mladih, kao najvećeg takmičenje za djecu, postane tradicija u našem gradu.“

Mališane je posjetio i poznati Brazilac, igrač nogometnog kluba “Široki Brijeg“, Wagner Santos Lago te tom prilikom izjavio: “Sretan sam kad vidim ovako mnogo djece na jednom mjestu a svi sve dobro zabavljaju.“ Najbolji nogometaši u starijoj kategoriji u Širokom Brijegu su ekipa “Pink Panter“, a put na finale su obezbijedili i ženska nogometna ekipa “Veličanstvene“ i mališani mlađe kategorije ekipa “Plavi“. U igri "Između dvije vatre" razigrani mališani su se dobro zabavili, a pobjednici su tim Osnovne škole “Tin Ujević“.

Dječak, Ljupko Čondrić je najspretniji teniser u Livnu, a prije finalnog meča je kazao: “Ja sam i prošle godine učestvovao na Igrama, ali kao dio nogometne ekipe. Ove godine sam se prijavio za tenis i želim putovati u Sarajevo.“ Ljupko je istakao da voli sve sportove i da su mu Sportske igre mladih super jer može igrati više sportova u jednom danu, a i sam tako zamišlja svoj idealan dan.

U Mostaru je takmičenje počelo na terenima Sportskog centra “Kantarevac“, gdje su odigrane malonogometne utakmice. Najinteresantnije su bile djevojčice ekipe “Iskrice“ iz Stoca, koje su dobrom igrom obezbijedile prolazak u finale.

Najbolji odbojkaši ekipa “Žito“ iz Mostara i pobjednička ženska ekipa “Turbina“ iz Jablanice su nakon takmičarskog dijela odigrali i revijalnu utakmicu, u kojoj je bilo neizvjesno do samog kraja, a naposljetku su ipak više sreće imali dječaci. Na Igrama u Mostaru, mališane je podržao i trener nogometnog kluba "Zrinjski", Dragan Perić koji se nada da će i broj učesnika na Igarama iz godine u godine biti veći.

Nakon toplih gradova Hercegovine 3. i 4. avgusta najljepša sportska priča se nastavlja u Zavidovićima i Doboju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: