|

Sportske igre mladih: Najljepša sportska priča u BiH dobila je i posljednje finaliste

Sportske igre mladih: Najljepša sportska priča u BiH dobila je i posljednje finaliste
62
Klix.ba
4.8.2017. u 16:13
6
komentara
62

dijeljenja
1/13
2/13
3/13
4/13
5/13
6/13
7/13
8/13
9/13
10/13
11/13
12/13
13/13
Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini, 7. BH Telecom Sportske igre mladih, ušle su u završnicu održanim takmičenjima u Bugojnu, Visokom, Rogatici Gradiški i Bihaću te su najbolji u ovim gradovima ostvarili plasman na Veliko finalno takmičenje Igara u Sarajevu.
Talentovani mališani u Bugojnu su pokazali svoje vještine na sportskim terenima, a najviše zainteresovanih bilo je u nogometnim takmičenjima. Coca-Cola CUP, takmičenje u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađi, osvojili su dječaci iz ekipe MNK Sloga dok su se, kao najbolji na Poli CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi,pokazali dječaci iz NK "Sport Prevent 06".

"Osvojili smo prvo mjesto na Poli CUP-u i sretni smo zbog našeg plasmana na finalno takmičenje u Sarajevu. Nadamo se dobrom rezultatu i u finalu" izjavio je Arslan Jašarević, kapiten ekipe NK "Sport Prevent 06".

Djevojčice i dječaci u Visokom su pokazali zavidno rukometno umijeće, a najuspješniji ka ostvarivanju plasmana na Veliko finale Igara u okviru Gorenje CUP-a, takmičenja u rukometu, bile su ekipe "Bosna Centrotrans" u muškoj konkurenciji za 2006. godište i mlađe, "Bosna Visoko" u muškoj konkurenciji za 2002. godište i mlađe, te ŽRK "Bosna" u ženskoj konkurenciji za stariju kategoriju.

Igre su ove godine prvi put održane u Rogatici, a djevojčice i dječaci su se u ovom gradu takmičili u nogometu, košarci i odbojci. Drugoplasirana ekipa na Bingo CUP takmičenju u košarci "KK Frljoka", koja se ove godine nije uspjela plasirati na finalno takmičenje, čestitala je pobjednicima.

"Ove godine smo na Bingo CUP-u osvojile drugo mjesto i nadamo se da ćemo naredne godine biti bolje. Iskrene čestitke pobjednicama te im želimo mnogo sreće na finalnom takmičenju", izjavila je Teodora Batinić, kapiten ekipe "KK Frljoka".

U okviru Plazma CUP-a, takmičenja u odbojci, plasman na Veliko finale Igara u Sarajevu obezbijedila je ekipa "Nova Topola" u muškoj konkurenciji iz Gradiške. Ovi dječaci raduju se državnoj završnici Igara.

Posljednji grad domaćin Igara u prvom dijelu takmičenja bio je grad Bihać gdje je najviše zainteresovanih bilo u rukometu, a pobjedu su odnijele ekipe "Vesele Krajiškinje" iz Cazina u ženskoj konkurenciji te "RK Kozarska Dubica" u muškoj konkurenciji za 2002. godište i mlađe.

Veliko Finale u Sarajevu bit će održano od 10. do 14. augusta te će glavni grad ugostiti preko 1.800 malih sportista iz čitave Bosne i Hercegovine.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...