Ove jeseni u BiH
1.8k

Spektakl "Best of Snooker": Vrhunski igrači snookera dolaze u Sarajevo

Piše: E. B.
Mark Selby i Ronnie O'Sullivan: Hoće li doći u Sarajevo?
Mark Selby i Ronnie O'Sullivan: Hoće li doći u Sarajevo?
Snooker je sve popularniji sport u BiH, a u promociji ovog džentlmenskog sporta učestvovat će ove jeseni i neki od najboljih igrača svijeta.

Na Facebook stranici "Best of Snooker" objavljeno je kako će uskoro u Sarajevu nastupiti najveće zvijezde ovog sporta.

Kontaktirali smo organizatore eventa "Best of Snooker" iz Rumunije koji su nam potvrdili ovu informaciju.

"Do sada smo organizovali dva eventa, prvi u Bukureštu u maju 2016. godine na kojem su nastupili Judd Trump, Neil Robertson i Mark Selby, potom smo u Ljubljanu u decembru doveli njih trojicu i Shauna Murphyja, a 11. maja smo ponovo u Ljubljani gdje će nastupiti Ronnie O'Sullivan i Trump", kazali su nam organizatori, te su potom pojasnili zašto su se odlučili organizovati event u Sarajevu.

"Vidjeli smo da je mnogo Bosanaca bilo u Ljubljani u decembru, pa smo, logično, rekli: 'zašto ne bismo doveli najbolje igrače i u Sarajevo?'. Još uvijek pregovaramo oko lokacije, ali sigurno je da će ove jeseni najmanje dvojica vrhunskih igrača doći u Sarajevu i predstaviti se vašoj publici", dodali su.

Na pitanje koje igrače namjeravaju dovesti, rekli su da još uvijek nisu definitivno odlučili, ali da je njihova želja dovesti vjerovatno najboljeg igrača svih vremena Ronnieja O'Sullivana i trenutno najboljeg igrača svijeta Marka Selbyja.

Inače, najjeftinije ulaznice za event u Ljubljani koštaju 35 eura, dok VIP ulaznica košta 150 eura i omogućava druženje sa igračima.