Unitedov trener
16

Solskjaer: Fernandesov mozak je očito brži nego kod mnogih drugih

N. K.
Bruno Fernandes (Foto: EPA-EFE)
Bruno Fernandes (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer je opisao novog igrača Manchester Uniteda Brunu Fernandesa kao vrlo dobrog nogometaša s puno atributa te je veznjaka pohvalio zbog njegovog entuzijazma na treningu.

Fernandes je u januaru kompletirao 55 miliona eura težak transfer u United iz Sportinga, čime je okončana dugotrajna transfer saga koja se protezala unazad godinu dana.

Portugalski internacionalac je po dolasku u Machester bačen odmah u vratru odigravši 90 minuta utakmice protiv Wolvesa neposredno prije zimske pauze.

Wolves je izborio zaslužen remi rezultatom 0:0 što je još više narušilo Unitedove nade za plasmana u Ligu prvaka, ali Fernandes je impresionirao svojim debijem i pokazao da će se na njega moći ozbiljno računati.

Solskjaer se nada da će Fernandes pružiti kreativnu notu koja će mu biti potrebna u posljednjoj trećini prvenstva dok je Paul Pogba još uvijek van akcije zbog povrede zgloba.

Norveški trener je ohrabren time kako se bivša Sportingova zvijezda snašla u ekipi tokom njihovog kampa u Marbelli, ali kaže da će trebati vremena da se veznjak navikne na svoje novo okruženje.

"Pa, generalno, on je vrlo, vrlo dobar nogometaš i mozak mu je očito brži od mnogih drugih. Ima mnogo atributa na koje ćemo se naviknuti. Kao i mi na njega i on na nas. Njegova dodavanja, proigravanja, pokreti, drago mi je što ga vidim kako ovdje uživa. Da, on trenira i trenira i trenira tako da je njegov nivo fizičke spreme i entuzijazma sjajan", rekao je Solskjaer za Unitedovu zvaničnu stranicu.