Bez prevelike euforije
0

Solidno popunjene tribine Bilinog polja dočekale Kodrin povratnički debi na klupi Zmajeva

H. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Na zeničkom stadionu Bilino polje okupio se solidan broj gledalaca uoči utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između BiH i Lihtenštajna.

Već je atmosfera na ulicama uoči same utakmice dala naslutiti da će tribine biti slabije ispunjene nego ranije, a ni debi novog selektora Mehe Kodre koji se vrača na klupu Zmajeva nakon 15 godina nije probudio dodatni interes navijača.

Nakon uvodne pobjede protiv Islanda doživjeli smo tri vezana poraza, zbog čega su šanse za plasman na Euro kroz kvalifikacije svedene na minimum.

Ipak, teoretske šanse još uvijek postoje i u naredne dvije utakmice protiv Lihtenštajna i Islanda imamo priliku uhvatiti bodovni priključak za drugom pozicijom.

Nažalost, loši rezultati smanjili su euforiju sa starta kvalifikacija koja je bila prisutna među navijačima i tribine Bilinog polja večeras nisu ispunjene do posljednjeg mjesta kako je uobičajeno, te je za sada prisutno oko 4.000 gledalaca i do početka ta brojka će se povećati.

Utakmica BiH - Lihtenštajn počinje od 20 sati i 45 minuta. Direktan prijenos možete gledati u programu BHT 1, a tekstualni prijenos pratite na portalu Klix.ba.