sport
0

Solidan rezultat bodybuilding reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu

FENA
Adnan Gosto i Mirsad Terzo (Foto: Arhiv)
Adnan Gosto i Mirsad Terzo (Foto: Arhiv)
Bodybuilding i fitness reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je solidan rezultat na Balkanskom prvenstvu za juniore i seniore održanom 27. aprila u bugarskom gradu Plovdiv.

Sedam bh. takmičara je nakon prolaska kvalifikacionih krugova ostvarilo nastupe u finalnim rotacijama.

Najbolji plasman ostvario je Belmir Berberović osvojivši četvrto mjesto u kategoriji physique, dok je Tomislav Damjanović u juniorskoj bodybuilding konkurenciji +75 kg zauzeo peto mjesto.

Šesta mjesta osvojilo je pet bh. takmičara: Mirnes Husanović (-80 kg) i Amar Sinanović (+75 kg) u juniorskoj konkurenciji, Adnan Gosto (-90 kg) i Jasmin Hodžić (+90 kg) u seniorskoj bodybuilding konkurenciji, te Leo Zovko u kategoriji classic bodybuilding. Mirza Muratović u konkurenciji seniora + 90 kg je zauzeo osmo mjesto.

Takmičare je vodio selektor reprezentacije Mirsad Terzo koji je zajedno s Dinom Muhićem obavljao i funkciju delegata bh. saveza na takmičenju.

  • Nažalost, izostala je medalja s ovog prestižnog prvenstva. Kvalitet takmičarske konkurencije je ove godine bio na izuzetno visokom nivou i teško dostižan. Za dlaku nam je izmakla medalja u kategoriji physique, mada je i ostatak ekipe bio veoma blizu. Naši takmičari su bili u boljoj formi nekoliko sedmica prije samog nastupa, a veoma dug put i iscrpljenost su uzeli svoj danak - izjavio je Terzo.

Na prvenstvu je učestvovalo nešto više od 100 takmičara i takmičarki iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Slovenije, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.