Duplo veća plata
0

Šok za Barcelonu i potpuno neočekivan preokret: Wijnaldum zbog novca prelazi u PSG

K. H.
Georginio Wijnaldum u meču između Leedsa i Liverpoola (Foto: EPA-EFE)
Georginio Wijnaldum u meču između Leedsa i Liverpoola (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski nogometaš Georginio Wijnaldum u posljednji trenutak odbio je transfer u Barcelonu i karijeru će nakon Liverpoola nastaviti u PSG, javlja dobro upućeni novinar Fabrizio Romano.

Navodi se da je Wijnaldum prihvatio duplo veću platu od PSG-a te da je tim činom prekršio dogovor koji je imao s Barcelonom, a gdje je već dogovorio sve uslove, čak i termin ljekarskog pregleda. Barcelona navodno nije željela dodatno poboljšati svoju ponudu.

Wijnaldum će ugovor sa PSG-om potpisati do 2024. godine, a ranije u karijeri igrao je još za Feyenoord, PSV, Newcastle i Liverpool, dok će mu tim iz Francuske biti tek peti u karijeri.

Novinar Romano saznaje i to da je trener PSG-a Mauricio Pochettino posljednja dva dana puno razgovarao s ovim veznim igračem i da je to vjerovatno jedan od glavnih razloga zbog kojeg je promijenio svoju odluku.

Za reprezentaciju Nizozemske je debitovao 2011. godine, a ranije je nastupao za sve mlađe selekcije ove države. Rođen je 11. novembra 1990. godine u Rotterdamu.

Što se tiče Barcelone, oni su ostali bez faktički najsigurnijeg pojačanja za ovaj ljetni prijelazni rok jer se već mjesecima pisalo o tome da će Wijnaldum postati njihov novi igrač te pojačati konkurenciju u veznom redu. Dolazak Wijnalduma u Barcelonu bi gotovo sigurno značio i odlazak našeg Miralem Pjanića, no situacija bi se sada možda mogla i promijeniti.

Barcelona je već potpisala dva igrača Manchester Cityja, Kuna Aguera i Erica Garciju, a vrlo moguće je da će u ovaj klub doći i napadač Lyona Memphis Depay.