Susret prekinut
2

Šok u NHL-u: Hokejaš doživio srčani udar tokom meča, ljekari mu spasili život

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Hokejaš St. Louis Bluesa Jay Bouwmeester srušio se na klupi svog tima u meču protiv Anaheim Ducksa nakon čega je ovaj NHL duel prekinut.

Predsjednik St. Louisa Doug Armstrong nakon meča se obratio javnosti rekavši kako se njegov igrač srušio nakon srčanog udara, a također se zahvalio medicinskom timu koji je Bouwmeesteru, kako je rekao, spasio život.

"Jay je bio budan i bio je svjestan kada su ga odveli u bolnicu, mogao je pričati te pomjerati ruke i noge. Kada su ga doktori podvrgnuli dodatnim pretragama, ustanovljeno je da je pretrpio srčani udar, a ja se zahvaljujem medicinskom osoblju koje mu je spasilo život. U narednim danima ćemo vas obavijestiti o svim novostima vezanim za zdravlje našeg igrača", poručio je Armstrong.

Ova situacija desila se u ranoj fazi utakmice, odnosno nakon 12 minuta prve trećine kada je Bouwmeester kolabirao i ostao nepomično ležati na klupi. Brzom reakcijom njegovih saigrača, ali prvenstveno doktora, spriječena je prava tragedija, a meč je prekinut pri rezultatu 1:1.

Jay Bouwmeester je veteran NHL lige u kojoj igra već 18. godina, a tokom karijere je dva puta bio prvak svijeta s Kanadom i osvojio je Olimpijske igre u Sochiju.