sport
0

Slišković zadovoljan fizičkom spremnošću igrača

FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan boravi u Vogošći, gdje se priprema za prijateljsku utakmicu protiv Francuske. Selektor Blaž Slišković na raspolaganju ima 18 igrača, a u Vogošću bi danas trebalo da stigne i Zlatan Bajramović.

"Dolaskom Bajramovića na večerašnjem treningu imat ću puni sastav. Zadovoljan sam fizičkom spremom svih pozvanih. Jedini je problem s Misimovićem koji ima lakšu povredu. No, prema procjenama liječnika i on bi mogao večeras trenirati punim intenzitetom, te nastupiti u sutrašnjem meču", kazao je Slišković na pres-konferenciji.

Kada su u pitanju očekivanja od meča s Francuskom Slišković je kazao da se nada povoljnom rezultatu, što bi bio dodatni poticaj uoči predstojećih kvalifikacijskih susreta.

"Igrači su dobro raspoloženi, motiva ima. Utakmica će nam poslužiti da vidimo naše prave vrijednosti. Kako su do kvalifikacija ostale još samo dvije sedmice ovo će biti jedna velika provjera za bh. reprezentaciju", rekao je bh. selektor, te najavio da će u meču s Francuskom isprobati sve pozvane igrače.

Kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez izjavio je da igrači s nestrpljenjem očekuju meč s viceprvacima svijeta.

"Svakome je želja igrati protiv Francuske. Svi igrači su dobro raspoloženi i spremni. Očekujem povoljan rezultat, koji bi s psihološke strane bio važan pred početak kvalifikacija", rekao je Barbarez.

Bivši kapiten bh. selekcije Muhamed Konjić sutra će odigrati svoj posljednji meč u dresu s državnim grbom.

"Imam veliku čast da se oprostim baš u meču s Francuskom. Odlazim presretan i zahvalan svima, od trenera, igrača pa do navijača, koji su me uvijek podržavali", rekao je Konjić.

Susret između BiH i Francuske na rasporedu je u srijedu u 21.00 sati na Stadionu "Asim Ferhatović Hase".