sport
0

Slišković: Vjerujem da će Sergej Barbarez otvoriti dušu

FENA
Selektor nogometne reprezentacije BiH, Blaž Slišković nakon sinoćnjeg debakla kojeg je BiH doživjela u utakmici sa Grčkom (0:4) izjavio je, kako je pobjeda Grčke reprezentacije previsoka.

"Nemam što da zamjerim svojim igračima, dali su svoj maksimum, borili se, sa igračem manje stvorili smo pritisak pred grčkim golom. Nakon drugog gola, logično je da su naše ambicije splasnule, što je u finišu rezultiralo teškim porazom", rekao je Slišković, a zatim dodao: "Od četiri utakmice protiv nas su svirana tri jedanaesterca i to dva nakon signalizacije pomoćnih sudija".

Na direktna pitanja bh. novinara, da li pomišlja na ostavku, Slišković nije dao odgovor, rekavši kako nakon serije loših rezultata može očekivati da će izgubiti podršku čelnih ljudi NS BiH.

Novinare je interesovala i situacija oko reprezentativnog statusa, kapitena Sergeja Barbareza.

"Nakon utakmice protiv Moldavije, Sergej je meni i direktoru Pašaliću kazao kako je donio odluku da nakon utakmice protiv Grčke, više ne nastupa za reprezentaciju. U tom trenutku nije znao, da nema pravo nastupa protiv Grka i direktor i ja od njega smo zatražili da svoju odluku saopći nakon utakmice protiv Grčke, kako se ambijent u ekipi ne bi pokvairo", rekao je Slišković koji je na pitanje novinara, da kaže što se zbiva u i oko reprezentacije, rekao: "Vjerujem da će Sergej Barbarez otvoriti dušu. Da sam ja otišao prije mjesec dana, kada sam pomišljao na to poslije poraza od Mađarske, vjerovatno bih i ja to uradio", između ostalog izjavio je na pres-konferenciji održanoj nakon sinoćnje utakmice, Blaž Slišković, selektor nogometne reprezentacije BiH.