sport
0

Slišković pozvao 20 igrača

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Blaž Slišković odredio je 20 igrača za kvalifikacijske utakmice za evropsko prvenstvo 2008. godine protiv Malte i Mađarske.

Za razliku od prijateljskog meča s Francuskom na spisku nema Hasana Salihamidžića i Ivana Jolića, dok su ponovo pozvani Elvir Bolić, Mirsad Bešlija i Dušan Kerkez.

Spisak reprezentativaca koji je uime odsutnog selektora Sliškovića novinarima saopćio trener Vlatko Glavaš:

  • Golmani: Kenan Hasagić (Gaziantepspor), Almir Tolja (Battery Sabat)

  • Odbrana: Džemal Berberović (Litex), Vedin Musić (Torino), Emir Spahić (Lokomotiv Moskva), Saša Papac (Austria Beč), Ninoslav Milenković (Germinal), Vule Trivunović (Sarajevo)

  • Vezni red: Zlatan Bajaramović (Schalke 04), Ivica Grlić (Duisburg), Vladen Grujić (Litex), Mirsad Bešlija (Hearts), Dušan Kerkez (Rijeka), Admir Vladavić (Željezničar)

  • Napad: Sergej Barbarez (Bayer Leverkusen), Mirko Hrgović (Hajduk), Zvjezdan Misimović (Bochum), Mladen Bartolović (Hajduk), Zlatan Muslimović (Parma), Elvir Bolić (Rijeka).

Reprezentacija će se okupiti 28. augusta u Zenici, gdje će trenirati do 31. augusta, kada je planiran let za Maltu.

Susret s Maltom je 2. septembra na stadionu Ta'Qali u 19.15 sati, dok se utakmica s Mađarskom igra 6. septembra u 20.15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Kada su u pitanju ovi mečevi trener Vlatko Glavaš je istakao da je reprezentaciji BiH imperativ pobjeda i osvajanje šest bodova.

"Utakmica s Francuskom pokazala je da možemo parirati svakom protivniku. Stoga, u predstojeća dva meča očekujemo šest bodova što bi nam pred preostale utakmice dalo veliko samopouzdanje. Cilj nam je odlazak na evropsko provenstvo čime bismo krunisali desetogodišnji rad", kazao je Glavaš.