sport
0

Slišković objavio popis igrača za Francusku

NINA
Selektor nogometne reprezentacije BiH Blaž Slišković jučer je u prostorijama NS-a objavio popis od dvadeset nogometaša na koje računa u prijateljskom susretu protiv Francuske koji se igra 18. augusta u Rennesu.

Slišković je uputio pozivnicu 23-godišnjem napadaču Pule 1856. Asimu Šehiću, a iz Hrvatske nogometne lige poziv je zaslužio i napadač Hajduka Dragan Blatnjak. Na popisu je samo jedan igrač iz Premijer lige - Gradimir Crnogorac iz Slobode, dok ostali hljeb zarađuju u inostranstvu.

Na popisu nema Mirka Hrgovića koji je bio standardan u prošlom ciklusu kvalifikacija, kao ni Alena Škore iz GAK-a i Vedada Ibiševića koji je debitirao u dresu francuskog PSG-a.

Reprezentativci BiH okupit će se 16. augusta u Rennesu.

Na popisu su Kenan Hasagić (Gaziantepspor), Almir Tolja (Bregenz), Nermin Šabić (Vatai Changchun), Asim Šehić (Pula 1856), Emir Spahić (Schinnik), Elvir Bolić (Genclerbirligi), Zlatan Bajramović (Freiburg), Dragan Blatnjak (Hajduk), Mirsad Bešlija (Genk), Saša Papac (Austria Beč), Hasan Salihamidžić (Bayern), Sergej Barbarez (Hamburger SV), Vladan Grujić (Köln), Elvir Baljić (Galatasaray), Zvjezdan Misimović (Bochum), Ivica Grlić (Duisburg), Muhamed Konjić (Derby County), Vedin Musić (Modena), Gradimir Crnogorac (Sloboda), Branimir Bajić (Partizan).