sport
0

Slišković: Najbolji smo kad je najteže

NINA
Nogometna reprezentacija BiH večeras na Olimpijskom stadionu Koševo u Sarajevu igra 2. utakmicu u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se 2006. igra u Njemačkoj. Protivnik je reprezentacija SCG-a.

Iako je naša reprezentacija oslabljena neigranjem nekoliko standardnih igrača, selektor Blaž Slišković vjeruje u pobjedu nad SCG-om.

“Ja vjerujem da sve ovo što se događa može biti samo dodatni motiv igračima koji su ostali. Znam da će sutra dati i više od svojih mogućnosti. Sve ovo ne smije poremetiti atmosferu u reprezentaciji, a ja sam kao trener morao biti spreman na nešto nepredvidivo. To je neminovnost s kojom se susrećemo, ali ono što znam jest da je ova ekipa pokazala najviše kada je bilo najteže. Moji apetiti su veći nego što su bili i sada još više želim da dobijem ovu utakmicu, a sve sam to prenio i igračima koji moraju pokazati još veću želju i motiv”, izjavio je Slišković.

Najviše problema naša reprezentacija ima u posljednjoj liniji odbrane. Kenana Hasagića će na golu zamijeniti Almir Tolja, a Slišković mora pronaći rješenje za Musića na jednoj, te Salihamidžića na drugoj strani.

“Na trening utakmici protiv Međugorja smo isprobali određene solucije. Nakon dublje analize igre reprezentacije SCG-a uvidio sam da bi takav način naše igre mogao stvarati velike probleme njima, a ja vjerujem da su naši igrači taktički pripremljeni i da to neće stvarati problem. Moguće je da zaigramo s liberom, ali i s četiri igrača u liniji. Ako moja procjena da će protivnik naići na problem s liberom bude dobra, mi ćemo se odlučiti za tu varijantu. O ovome ću porazgovarati s iskusnijim igračima i onda ću odlučiti kako ćemo započeti utakmicu”, rekao je selektor.

SARAJEVO: Stadion Koševo. Kapacitet: 35.000. Početak u 20.15 (TV prenos na BHT1). Glavni sudac: Gilles Veissiere (Francuska).

Mogući sastav reprezentacija BiH i SCG-a:

BiH: Tolja, Bajić, Spahić, Barbarez, Bešlija, Grujić, Hrgović, Bajano, Baljić, Misimović, Bolić. Izbornik: Blaž Slišković.

SCG: Jevrić, Ćirković, Krstajić, Gavrančić, Koroman, Stanković, Duljaj, Vukić, Milošević, Ljuboja. Izbornik: Ilija Petković.

Skupina 7

  1. Litva 2 1 1 0 5:1 4
  2. SCG 1 1 0 0 3:0 3
  3. Belgija 1 0 1 0 1:1 1
  4. Španjolska 1 0 1 0 1:1 1
  5. BiH 1 0 1 0 1:1 1
  6. S. Marino 2 0 0 2 0:6 0