Nezapamćena intervencija
53

Süle objasnio kako je izveo "spašavanje stoljeća", Terzić tješio šokiranog Mbappea

H. H.
Foto: Montaža
Foto: Montaža
Nogometaš Paris Saint Germaina Kylian Mbappe nije uspio postići pogodak na susretu protiv Borussije Dortmund iako je bio u fantastičnoj poziciji. Tačnije, spriječio ga je Niklas Süle, intervencijom kakva se ne pamti na nogometnim terenima i koju opisuju kao "spašavanje stoljeća".

Igrala se 17. minuta susreta, kada je Lucas Hernandez fantastičnom dugom loptom pronašao jednog od najboljih igrača svijeta koji je izašao sam na golmana Dortmunda Gregora Kobela.

Mbappe ga je uspio ga zaobići i onda šutirati na prazan gol, ali se sjajno ispriječio Niklas Süle i fantastičnom reakcijom spasio siguran pogodak za gostujući sastav.

"Naravno da to izgleda spektakularno, svi ste mogli vidjeti moje međunožje", rekao je Süle za DAZN kroz smijeh, dodavši:

"Refleksno sam podigao stopalo, ali mislim da smo prvo morali zaustaviti Mbappéa, jer je poznat po svojoj brzini", objasnio je.

Susret je okončan rezultatom 1:1, te su obje ekipe prošle u osminu finala, a Mbappea je na kraju tješio Edin Terzić, trener Borusije koji je pohvalio Sülea.

"On je savršen primjer. Cijenimo svaki takav potez, to je nevjerovatno. Mislim da je Mbappé bio veoma šokiran nakon toga. Bio to kao gol za nas", objasnio je Terzić.