Pošlo je po zlu
29

Slavni bodybuilder smrtno stradao izvodeći jednu od najpopularnijih vježbi u svim teretanama

D. P.
Vicky je operisan, ali bezuspješno (Foto: Twitter)
Vicky je operisan, ali bezuspješno (Foto: Twitter)
Slavni indonežanski bodybuilder i fitness trener Justyn Vicky smrtno je stradao u teretani dok je izvodio jednu od najpopularnijih vježbi u teretanama.

Bodybuilder s ostrva Bali (33) važio je za jednog od najpopularnijih u tom dijelu Azije. Vodio je svoj klub i imao brojne sljedbenike na društvenim mrežama, ali u teretanama u svojoj zemlji.

Međutim, tragedija je zauvijek zaustavila lijepu sportsku karijeru. Vicky je stradao dok je u teretani izvodio jednu od najpopularnijih vježbi.

Vicky je preminuo dok je izvodio čučanj. Pokušao je izbaciti 210 kilograma na čučnju, ali nije uspio ispružiti noge te mu je teška šipka zajedno s tegovima pala na ramena, ali kasnije i vrat.

Kako je šipka pala na stražnji dio vrata, gurnula mu jhe glavu prema naprijed pod jezivim i smrtonosnim uglom. Teretana Paradise Bali, u kojoj je stvarao uspješnu karijeru, odala mu je počast.

Na Twitteru je čak objavljen i videosnimak ove tragedije, ali zbog i više nego uznemirujućeg sadržaja, nema smisla objavljivati ga.

"Za našeg dragog Justyna. Tvoj utjecaj na naše živote je nemjerljiv. Tvoje nasljeđe će živjeti kroz bezbrojne živote koje si dotakao, transformacije koje si inspirisao te ljubav i strast koje si unio u svaki tren kojeg smo proveli zajedno. Počivaj u miru, dragi prijatelju. Zauvijek ćeš ostati u našim srcima", naveli su iz njegove teretane.

Bodybuilder je odmah prebačen u lokalnu bolnicu, ali sa slomljenim vratom i kritičnom kompresijom vitalnih živaca povezanih sa srcem i plućima, nije mogao preživjeti. Preminuo je ubrzo nakon hitne operacije uprkos svim naporima hirurga.