Nije ni osigurana
25

Slavna olimpijska šampionka u teškoj borbi za život, kćerka javno moli za novčanu pomoć

D. P.
Retton je osvojila šest olimpijskih medalja (Foto: Twitter)
Retton je osvojila šest olimpijskih medalja (Foto: Twitter)
Slavna američka gimnastičarka Mary Lou Retton hitno je hospitalizovana zbog rijetkog oblika upale pluća koji je ugrozio njen život.

Retton (55) osvojila je čak šest olimpijskih medalja, uključujući i zlatnu na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu.

Ipak, ova Amerikanka danas vodi tešku borbu za život zbog rijetkog oblika upale pluća. Njena kćerka McKenna Kelly podijelila je tužne vijesti na svom Instagramu uz molbu za finansijsku pomoć.

"Molim vas pomozite mojoj mami da se nastavi boriti za život. Iz poštovanja prema njoj i njenoj privatnosti, neću otkrivati sve detalje. Samo ću otkriti da nema zdravstveno osiguranje. Molimo vas da, ako možete, pomognete na bilo koji način s finansijama i uplatite na bolnički račun", rekla je McKenna.

Kćerka slavne Amerikanke dodala je da je od pomoći apsolutno sve što je neko spreman donirati. Nažalost, prema informacijama iz američkih medija, jedna od najvećih olimpijki SAD-a nije u stanju samostalno da diše i životno je ugrožena.

Retton je bila prva Amerikanka koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju u pojedinačnom višeboju.

Također, bila je aktivna u SAD-u i nakon sportske karijere jer je bila članica Vijeća za fizičku spremnost i sport SAD-a u eri predsjednika Georgea Busha.