Odbojka
0

Skromne ambicije "Studenata" u novoj sezoni

FENA
Odbojkaški klub Bosna iz Sarajeva utakmicom 2. kola protiv ekipe Brčko Jedinstvo u subotu otvara sezonu kao domaćin u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon što su u prošloj sezoni "Studenti" osvojili treće mjesto, u klubu je u međuvremenu došlo do stanovitnith promjena u Upravi, kao i u igračkom kadru.

Nakon ostavke dotadašanje Uprave u junu je formirana nova na čelu s predsjednikom Mirsadom Fatićem. Klub je tada ušao u ozbiljne probleme finansijske prirode nakon povlačenja glavnog sponzira - firme Eurohaus.

"Klub preživljava zahvaljujući donacijama privrednih kolektiva sa područja Kantona. Zbog takvog stanja igrači, koji su nosili prošlu sezonu, napustili su klub iz finansijskih razloga", rekao je Fatić.

Dodatni problem za OK Bosna, kao iz ostalih članova iz ovog sportskog društva, predstavlja činjenica da u ovoj sezoni neće moći da treniraju i igraju Skenderiji. Klub nije bio u stanju da udovolji visokim obavezama plaćanja teremina koje je nametnula Uprava KSC Skenderija.

Poslije izlaska iz Skenderije klub nije mogao pronaći adekvatan prostor za treniranje i pripremu za predstojeću sezonu, zbog čega će svoju prvu domaću utakmicu "Studenti" morati igrati čak u Ilijašu.

"Zbog svega navedenog ambicije su prije svega da klub pokuša zadržati premijerligaški status budući sa su otišli iskusni prvotimci. Angažovali smo mlađe igrače od kojih očekujemo da kroz ligu steknu iskustvo i budu okosnica ekipe", kazao je Fatić.

Odbojkaši Bosne na otvaranju sezone prošle sedmice u gostima poraženi su od ekipe Modriče Optime sa maksimalnih 0:3.