{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Škola trčanja Klix: Nakon druženja u kinu istrčan najduži trening dosad

6.9.2015. u 21:49
128
6
Škola trčanja Klix: Nakon druženja u kinu istrčan najduži trening dosad
128
Polaznici Škole trčanja Klix su tokom ovog vikenda istrčali najteži trening do sada, u ukupnoj dužini od 19 kilometara, a većina njih distancu je istrčala za manje od dva sata.


Radi se ogromnom uspjehu ako se uzme u obzir činjenica da se prije samo nekoliko mjeseci većina polaznika uopšte nije bavila trčanjem, ističu treneri.

Ovim odličnim nastupom polaznici su "ovjerili" i zadnji ispit pred tradicionalni Sarajevski polumaraton na kojem će nastupiti njih više od 50. Radi se o novom rekordu za Školu trčanja Klix. Dok je prethodna generacija brojala nešto više od 20 novih polumaratonaca, u ovoj godini ih ima čak tri puta više.

Najteži trening u godini je za "školarce“ prošao bez većih poteškoća i sa puno pozitive i osmijeha, ne samo prije nego tokom i poslije treninga, što se vidi i na fotografiji.

Jedan od razloga za tako dobre rezultate jeste i dan odmora koji je uslijedio prije treninga od 19 kilometara kada su polaznici Škole trčanja Klix, zahvaljujući poklonu uprave multipleksa Cinema City, išli na besplatnu kinoprojekciju i uživali u opuštenoj atmosferi. Na ovaj način su kolege iz Cinema City dale punu podršku školi trčanja i korisnu pomoć prije najvažnijeg treninga u godini koji je uslijedio, saopćeno je.Ostatak programa za polaznike Škole trčanja Klix je prilično jednostavan. Nakon serije izazovnih treninga polaznici škole će da nastupe na trci/šetnji "Djevojke na trčanju", koja će se održati 13. septembra, a potom 20. septembra na Sarajevo Coca-Cola polumaratonu zajedno sa više od 1.000 drugih takmičara iz cijele Evrope.

Škola trčanja Klix se pokazala kao pun pogodak i ove godine stvarajući, ne samo zdrave, sretne i zadovoljne polaznike nego i okupljajući ljude velikog srca koji su već prikupili više od 10.000 KM koje će donirati u različite humanitarne svrhe nakon sarajevskog polumaratona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Prognozirajte rezultat sarajevskog derbija
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: