Pozitivne priče
131

Škola trčanja Klix bilježi najuspješniju sezonu od svog osnivanja

Klix.ba
Preko 135 polaznika Proljetnog trkačkog semestra "Škole trčanja Klix" trčat će po svoju prvu medalju na Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run u okviru Olimpija Run festa koji počinje 14. juna.

Sedmu sezonu najpozitivnije priče u gradu bilježe značajna poboljšanja. Zelena, Žuta, Crvena i Ultra grupa imaju veliki broj polaznika i polaznica koji su se odlučili svoju trkačku avanturu povjeriti iskusnom trenerskom timu najiskusnije i najpoznatije škole trčanja u Bosni i Hercegovini.

Od prvog treninga koji je održan 2. aprila do danas polaznici ne samo da vrijedno treniraju tri puta sedmično, nego su iskusili i čari prve trke na Heineken 0.0 5K proljetnoj trci koja je održana 20. aprila.

"Drago mi je da u 'Školi trčanja' imamo polaznike različitog trkačkog iskustva i različitih ambicija. Ja imam zadovoljstvo da svake godine trčim s početnicima koji svoje prve trkačke korake prelaze s nama. Zaista je posebno vidjeti kako svako od njih na svoj način pomjera svoje granice i dolaze na mjesta na kojima prije nisu bili zahvaljući svojoj upornosti, redovnim treninzima i našoj podršci", kazala je trenerica Zelene grupe Sabina Jordamović.

Nađa Nuhanović koja je jedna od polaznica Zelene grupe kaže da je trčanje za nju bio jedini sport koji nije voljela, ali da je motivacija trenerskog tima na Info sesiji dovela na prvi trening "Škole trčanja Klix".

"Toliko motivacije na jednom mjestu nisam vidjela odavno, bila sam oduševljena od samog početka. Stručni treneri, divni ljudi, nova poznanstva, prijateljstva sa puno pozitivne energije na jednom mjestu je nešto što nama svima treba, s obzirom na poslove i stresove koje imamo svakodnevno", kazala je Nuhanović.

Iako joj je to bila prva trka, Nađa je ponosna da je uz podršku trenera i grupe istrčala proljetnu peticu i navodi kako s nestrpljenjem iščekuje nova iskustva.

"Sljedeća trka je Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run, u okviru Olimpija Run festa, koju jedva čekam, jer je trčanje postalo nešto što se voli i sve to zahvaljujući našoj školici. Sigurna sam da moji drugovi i drugarice dijele moje mišljenje, jer i pored trenera mi smo jedni drugima velika podrška i motivacija, sve do našeg prvog polumaratona u septembru u Sarajevu“, kazala je Nuhanović.

Trenerski tim Škole trčanja Klix najavljuje da će polaznici pored redovnih aktivnosti u narednom periodu imati priliku da pohađaju radionicu o prevenciji povreda.

Takođe, prvi trkački ispit će biti treće izdanje trke Vienna Run4Lifestyle 10K Night Run 14. juna sa kojim počinje Olimpija Run fest u Sarajevu i koji će pored ove atraktivne trke imati u istom datumu i noćnu Dolorex B2B trku koja će se trčati štafetno i koja je namijenjena kompanijama (tri člana tima trče po 3,3 km).

Nakon prvih medalja na domaćem terenu školarci će se uputiti na prvu ekskurziju i to na 7K noćnu trku u Novom Sadu, te treningom 25. juna otpočeti Ljetni trkački semstar.

Svi koji se žele pridružiti Školi trčanja Klix, mogu se prijaviti za Ljetni trkački semstar. Redovne aktivnosti "Škole trčanja Klix" možete pratiti na oficijelnoj Facebook stranici Škole, a prijave za Vienna Run4Lifestyle 10 Night Run su moguće ovdje. Aktuelne novosti o trci možete pratiti putem Facebook eventa.