{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Škola klizanja na Slanoj Banji

F
14.1.2010. u 12:45
0
0
Škola klizanja na Slanoj Banji
0
Škola klizanja na Slanoj Banji
Slana Banja
Na klizalištu Slana Banja u Tuzli u toku je Škola osnove klizanja, koja je namijenjena djeci uzrasta od šest godina i starijima.
Škola je počela 4. januara i do sada je u nju, po riječima direktora Panonike Maida Porobića, uključeno 150 klizača.

"U realizaciji ovoga projekta problem su nam vremenski uvjeti. Kao što i sami znate, kiša je padala proteklih nekoliko dana, tako da nismo mogli raditi. Nadam se da će lijepo vrijeme potrajati i da će posjet klizalištu biti veći", kazao je Porobić.

Rad u školi klizanja organiziran je u skupinama od najmanje pet članova, po strogim sigurnosnim i metodološkim principima i pod stručnim je vodstvom instruktora klizanja, profesora sporta.

Cijena škole klizanja iznosi 10 maraka za tri termina/sata škole, a u tu cijenu su uključeni profesionalni instruktor klizanja i oprema za klizanje, tj. klizaljke.

Škola klizanja održava se radim danima od 10 do 11 i od 11 do 12 sati, a obuka za jednog kandidata traje tri dana/tri sata, nakon čega se zainteresirani kandidata mogu ponovo prijaviti. Škola klizanja, kako navode iz Panonike, radit će cijelo vrijeme postavke klizališta na Slanoj Banji.

Inače, Tuzla je jedan od rijetkih gradova u BiH koja u turističkoj ponudi ima klizalište, ističe direktor Porobić i dodaje da osim Tuzlaka, na Slanu Banju radi rekreacije i druženja dolaze klizači i iz drugih općina Tuzlanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: