Prva pobjeda karijere
84

Zubčiću veleslalom u Japanu, Hrvatska dobila pobjednika nakon sedam godina

F. Z.
Filip Zubčić (Foto: AFP)
Filip Zubčić (Foto: AFP)
Hrvatski skijaš Filip Zubčić pobijedio je u šestom veleslalomu sezone u japanskoj Yuzawa Naebi s ukupnim vremenom 2:37.25 i tako ostvario najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Ovo je za 27-godišnjeg skijaša prva pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri, a za Hrvatsku prva nakon sedam godina čekanja i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori 2013. godine.

Fantastični Zubčić je nakon prve vožnje bio tek 12. i imao je sekundu i 58 stotinki zaostatka za vodećim Henrikom Kristoffersenom. Ipak fantastičnom drugom vožnjom ne samo da je nadoknadio zaostatak, nego je na kraju od Norvežanina bio brži za sekundu i 18 stotinki.

Iza Zubčića je završio Švicarac Marco Odermatt sa 74 stota dijela sekunde zaostatka, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford s vremenom 2:38.32.

Zubčić se ovom pobjedom uključio u borbu za mali kristalni globus u veleslalomu. Vodeći je Žan Kranjec sa 344 boda, a deset manje ima Kristoffersen. Zubčić sa 288 osvojenih bodova dijeli treće mjesto s Alexisom Pinturaultom.

U poretku Svjetskog kupa vodeći je Aleksander Aamodt Kilde s 1.022 osvojena boda, a slijede Kristoffersen sa 948 i Pinturault s 898 osvojenih bodova.