Skijanje
0

Vonn: Želim nadmašiti Maiera, ali možda propustim slalom

Totalsport
Lindsay Vonn
Lindsay Vonn
Amerikanka Lindsey Vonn osigurala je u četvrtak u Schladmingu, na zadnjem superveleslalomu sezone u Svjetskom kupu, i četvrti globus ove sezone, odnosno 16 u karijeri.

Još uoči utrke je 27-godišnja Amerikanka u vitrine pospremila veliki Kristalni globus, te male u spustu i super-kombinaciji. Osvojila je u Schladmingu šesto mjesto u superveleslalomu, te je i u toj disciplini najbolja skijašica svijeta četvrtu sezonu zaredom.

Ipak, nije bila sretna kada je ušla u cilj. Iako je na zadnjem prolaznom vremenu imala sekundu i 22 stotinke prednosti pred Njemicom Viktorijom Sebensburg, koja je pobijedila u utrci, napravila je veliku pogrešku pred kraj na jednom zavoju, morala je usporiti i na kraju je zaostala 57 stotinki.

Eventualnom pobjedom, imala bi na svom kontu 2.008 bodova, čime bi nadmašila učinak velikog Austrijanca Hermanna Maiera, koji je u jednoj sezoni osvojio 2.000 bodova.

Vonn trenutno ima 1.948 bodova. Niti u ženskoj konkurenciji još uvijek nije rekorderka. Janica Kostelić je sezonu 2005/06 okončala sa 1970 bodova.

  • Imala sam veliku priliku oboriti rekord Hermanna Maiera, ali, nažalost, nisam uspjela. No, šansa je još uvijek tu - rekla je Vonn.

Do kraja sezone su ostale još dvije utrke u Schladmingu, subotnji slalom i nedjeljni veleslalom. Zadnja tri slaloma Amerikanka nije završila, dok je u veleslalomu imala odličnu sezonu, te je upisala i prve dvije pobjede u karijeri u toj disciplini. Jasno je, dakle, u kojoj disciplini Vonn ima veću šansu za ostvarenje rekorda kojeg toliko želi.

  • Nisam sigurna hoću li nastupiti u slalomu, ili se radije taj dan pripremati za veleslalom. Druga je opcija da nastupim u slalomu, pokušam osvojiti neke bodove i tako skinem pritisak uoči veleslaloma. Odlučit ću u petak. Vidjet ću koliko će mi energije ostati - najavila je Amerikanka.